Kako da šetnje sa psom budu što zabavnije

Šetnje su korisne kako za zdravlje ljudi, tako i za zdravlje psa. međutum, ako se uvek šetate ispim putem i uobičajenom rutom i pri tome srećete jedne iste ljude šetnje mogu da postanu i pomalo dosadne . Kako vam ne bi postalo dosadno u šetnjama, počnite da unostie novine u njih. Razmislite o novoj trasi, novim mirisima za psa i novim psećim prijateljima. Evo nekih saveta kako bi vaše šetnje sa psom svaki dan bile podjednako zanimljive.

Druženje 

Zastanite i razgovarajte sa strancima koji su takođe izveli svoje pse u šetnju i pitajte da li bi se vaši psi mogli družiti malo. Ako su njihovi psi, a naravno i vaš prijateljski raspoloženi, ovo je velika prilika za nova prijateljstva.

Dodatne aktivnosti 

Dodatne aktivnosti, potrudite se da vaša destinacija bude kuća vaših dobrih prijatelja, Pet shop ( pas voli zaustavljanje za malu poslasticu), ili park za pse. Ako pritom možete da obavite neku obavezu (obilazak pošte možda), još bolje!

vlasnikpsa

Šetnja sa prijateljima

Pas je divno društvo, možda u nekim momentima i najbolje, ali može biti lepo nadomestiti vreme sa prijateljima tokom šetnje psa. Ukoliko obezbedite kafu za poneti, imaćete dogovor.

Napravite novu rutu

Ovo je dobro i za vas i za vašeg psa. Svi smo mi stvorenja navike i nađemo se na istom putu a i da ne primetimo. Zašto ne preokrene svoju rutinu tako što ćete poći u pravcu iz kog se obično vraćate, produžite još jedan blok, ili istražite potpuno novi kraj? Novi predeli čine šetnju interesantnom za oboje. Predvidivost, kada je u pitanju šetnja, je dosadna.

Povedite komšijskog psa 

Ponudite prijatelju da u vreme šetnje povedete u njegovog psa, ovo će ga obradovati posebno ako ima pregršt obaveza. Ovo dobro delo može biti uzvraćeno kada je vama isto to bude potrebno, a ukoliko su vaši ljubimnci socijalizovani, uživaće u novom društvu.

 

Šetnja bez povodca
Malo se opustite pre nastavka šetnje. Idite u park gde je psima omogućena šetnja bez povodca u vašem kraju. Napravite pauzu za malo igre. Igra je zabavna!

Odvojite vreme za obuku psa

Šetnje su sjajna prilika da se osvežite osnovnu obuku psa i poboljšate vezu sa svojim psom. Nagradite željeno ponašanje kao što su komande stoj, sedi, pogledaj me, čekaj. Učenje i nagrada daju lepo i produktivno iskorišćeno vreme.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *