Kako da napravite igračku za psa

Želite li da napravite neku igračku za vašeg psa koju će on voleti? To je sasvim jednostavno. Uz neke materijale koje možete naći u kući ili kupiti u lokalnoj prodavnici možete napraviti igračku za psa koja će vašem ljubimcu pružiti sate zabave.

Svi mi želimo da naši psi imaju najbolje igračke, ali jeste li ikada pomislili da te skupe igračke iz prodavnice. Uz to, nisu dovoljno izdržljive da prežive sve ono griženje, žvakanje, drooling i povlačenje vašeg malog krznenog prijatelja.

Nije zabavno ni za vas, ali ni za psa kada kupite skupu igračku za vašeg psa, a nakon par dana pronađete komadiće tkanine i plastike pokidane po kući.

Srećom, psi ne mare za cenu poklona i jeste li ga kupili u nekoj ekskluzivnoj trgovini s opremom za pse. Jedino što je njima bitno jeste da se mogu zabaviti i dugo igrati sa svojom igračkom.

Sa našim savetima kako napraviti neke igračke za pse, vi ćete biti pravi heroj u očima vašeg psa.


Prilikom izrade igračaka za vašeg psa, budite sigurni da se pridržavate sledećih bezbednosnih saveta:

Budite sigurni da će igračka izdržati snagu žvakanja vašeg psa i njegovu nivo igre.

Izbegavajte pištaljke, zvončiće te punjene igračke ako vaš pas voli da cepa svoje igračke.

Pazite na svaku opasnost od gušenja, kao što su pištaljke, zvončići, dugmad, trake ili kamenčići.

Nadgledajte vašeg psa da biste bili sigurni da neće uništiti igračku, a ako nađete neke otrgnute ili slomljene delove odmah ih sklonite.

Mi ćemo u ovom članku dati savete kako napraviti nekoliko igračaka u kojima ćete uživati i vi i vaš pas.

“Čarapa s loptama”
Stavite dve loptice (može teniske) u jednu čistu veliku čarapu. Zavežite čvrsti čvor iznad lopti, tako da su lopte smeštene u podnožju čarape, ali ostavite im malo mesta za povlačenje. Ako želite da se vaš pas još više zabavlja stavite mu loptice u kojima su ugrađeni zvončići.

Videćete koliko će se vaš ljubimac zabavljati s lovljenjem čarape i tresući loptice.

“Kanop igračka”
Ovo je najjednostavnija igračka koju možete napraviti, sve što vam treba je komad debelog užeta. Isecite 30 do 50 cm užeta i zavežite čvorove na oba kraja.

Ako je vaš pas je jedan od onih koji vole igre povlačenja, onda su sledeće igračke baš za njega.

Za ovu igračku trebaće vam čvrst konop i teniska loptica. Omotajte uže oko loptice dok se više loptica ne bude videla i ostavite rep užeta od 50 centimetara.

Čvrsto zavežite čvor kod loptice da ne bi ispala, te na drugoj strani užeta napravite malu ručku kroz koju vi možete provući ruku. Ostaće vam oko 30 centimetara užeta između teniske lopte i ručke.

Sličnu igračku možete napraviti tamo da probušite rupu kroz sredinu teniske loptice. Provucite uže kroz lopticu i zavežite čvrsti čvor na jednom kraju, a na drugom kraju napravite ručku ostavljajući deset ili dvadeset centimetara između ručke i loptice.

Ovo je odlična i jednostavna igračka za povlačenje ali je možete koristiti tako da je bacite a vaš pas će trčati za njom i loviti je.

Nadamo se da smo vam pomogli s ovim savetima za pravljenje igračaka za pse, ipak vi najbolje poznajte svoga psa i možete najbolje znati što će mu se svideti.

Znate od koje je sorte i da li više voli hvatanje ili povlačenje i napravite mu igračku po njegovim željama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *