Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Kad psi žive na “visokoj nozi”

Za ljude koji imaju pse, to nisu kućni ljubimci već ravnopravni članove porodice, kojima podjednako treba posvetiti pažnju kao i ostalim ukućanima. Kako bi psi proveli život što lepše i komfornije, ponuda za zadovoljavanje njihovih potreba, u većini većih gradova u Srbiji je i te kako raznovrsna. Od salona za ulepšavanje, preko pekara za pse do hotela u kojem oni mogu da borave, vlasnici svojim ljubimcima mogu pružiti skoro sve.

 

keka2
Trend ulepšavanja pasa ne jenjava godinama, a saloni za njihovu negu mogu se naći širom Novog Sada i Beograda. Cene su raznovrsne, kupanje i feniranje košta od 900 do 2.000 dinara u zavisnosti od veličine psa, dok za kompletno sređivanje treba izdvojiti 3.000 do 4.000. Za one kojima je rašćebavanje svog ljubimca mukotrpan posao, saloni nude i ovu uslugu za koju treba izdvojiti oko 2.500 dinara.

Sređivanje nije kompletno bez dobre garderobe, cipelica, jaknica, kabanica, a džemperi, trenerke, kabanice, puloveri za kuce mogu se pronađi u svakom bolje snabdevenom pet-šopu.

U zavisnosti od modela i materijala od kojeg su sašiveni, odevni predmeti za vašeg ljubimca koštaju od 500 do 5.000 dinara. Tu su i modni aksesoari: naočare, ogrlice, privesci pa čak i čarapice. Praktična stvar su i specijalne higijenske gaćice za kuje u teranju, koje se mogu naći za 400 dinara.

pekara-ya-pse-37_687x460

I kada svoje pse opremite kompletno, možete ih odvesti u posetu veterinaru ili prijateljima u specijalizovanom pet taksiju. Jedan od ovakvih prevoznika je i “Pet taksi Luna” iz Beograda koji ima kompletno opremljene automobile upravo za prevoz svih ljubimaca. U ostalim gradovima ne postoje specijalizovani taksi prevoznici za pse, ali je sve više udruženja koja u svoja vozila primaju i kućne ljubimca.

milica er

Razloga za brigu oko toga ko će voditi računa o vašim miljenicima dok ste na odmoru nema jer su tu mnogobrojni hoteli i pansioni u kojima ih možete ostaviti na čuvanje. Potrebno je odneti pasoš životinje i potvrdu o zdravstvenom osiguranju, i ljubimac ostaje u sigurnim rukama.
U poslednje vreme u Beogradu i Novom Sadu hit su i pekare pekare za kućne ljubimce. U ovim pekarama psi prosto uživaju u zdravom zalogaju!