Jovana pet meseci traži svog Putija! Da li ste ga videli?

Nažalost svedoci smo da se u poslednje vreme u svim gradovima Srbije masovno kradu psi, svih rasa i svih veličina. Mnogi svoje pse traže mesecima, godinama, ali ne odustaju, jer nada poslednja umire.

U ovoj situaciji, našla se i Beograđanka Jovana Lopušina koja mesecima traži svog ši-cua Putka.

Od kada joj je nestao pas Jovana Lopušina, niti normalno jede, niti normalno spava, svaki dan joj je isti, jer čim otvori oči pomisli na svog psa Putka – gde je sad, kako je, da li je gladan ili je žedan ili mu je hladno.

I tako već  punih pet meseci njena tuga ne jenjava, a i neće sve dok ne nađe psa. Svi oni koji imaju kućnog ljubimca znaju šta to znači i zato vas molimo ukoliko vidite Putija ili psa koji vam se učini da bi moga da bude on, da ga zadržite i da pozovete Jovanu.

Jovana svaki dan strepi i razmišlja šte se dogodilo sa njenim ljubimcem, a u isto vreme se i nada da će ga jednog dana ipak pronaći.

Puti, kako ga još iz milošte zovu Putiko je rase ši -cu, mužjak je i crno bele je boje. Sada ima godinu i po dana. Međutim, ono što otežava stvar je što, kako Jovana kaže Puti nije čipovan. Ipak, karakterističan je po izbačenim zubićima i beloj šari na glavi.

– Kada je nestao na sebi je imao teget džemperić i crveni am. Puti reaguje na reči ” keks”, “obeliks”, “gde je Jovana”, “gde je Mila”Puti je nestao jos 16. decembra 2016. godine u bloku 23 na Novom Beogradu, igrao se u parku za pse u bloku. Deca koja su bila u blizini parka bacala su petarde i vatromete. Puti se od tog praska uplašio i pobegao, jer su su vrata od parka bila otvorena – priča Jovana i ističe da je spremna da da i 500 evra za onog ko ga pronađe.

Te večeri zadnji put je viđen u 21.16 sati na kameri ispred zgrade, ali je samo protrčao, verovatno zbunjen i preplašen. Crno-bele je boje, bio je oučen u teget džemperić, a ispod ima ogrlicu koja ide između nogu za povodac.

Jovana kaže da ga od te noći neprekidno traže, a obaveštena je Veterina Beograd, svakodnevno obilaze azile, kako državne, tako i privatne. Čak su dali oglas i na STB, njenu priču objavili su drugi portali dnevnih novina, na Fejsbuku se svakodnevno oglašava u raznim gripama izgubljeni i nađeni psi. Obavestila je i sve veterinare grumere, čak i ljude koji idu pi kućama, svi su obavešeni….

A kako to kod nas obično biva, i oni koji misle da su ga videli, nisu se setili da ga zadrže.

– Javljali su se ljudi, koji su tvrdili da je viđen na nekoliko lokacija u gradu – na Starom sajmištu, na Kvantaš pijaci, na Altini, ali niko od njih nije pomislio da ga pričuva na kratko dok ne dođemo po njega. I svaki put kada bih otišla na mesto gde je navodno viđen njega tamo više ne bi bilo – očajna je Jovana.

Sada već misli da je Putka neko zadržao četvoronožni prijatelj mogao biti gladan i uplašen, možda još veća briga da već nije “završio kod nekoga”.

Ipak, ono što je karakteristično za ove pse je činjenica da kada nauče na jednog vlasnika teško se prilagođavaju na drugog i nikada ga ne prihvate kao svog gazdu.

Zato ako primetite negde Jovaninog ljubimca ili vam se učini da neko šeta psa koji bi mogao biti Piti, možete je nazvati na brojeve 065/9860622 i 063/8905370.

Molimo vas da delite ovaj post kako bi Jovana pronašla svog ljubimca!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *