Iznenadite svog psa u šetnji, evo na koji način…

svaki pas voli da ide u šetnju, zapravo čim vidi vlasnika da se obuva, iskolači oči, počne da se tegli i na kraju da skače, jer zna da će ići napolje. neki psi čak svojim vlasnicima donesu i povodac… Ipak, i njima zna da bude ponekad dosadno posebno ako prave isti krug po kraju, do parka i nazad. Ako imate malo dobre volje, možete svog psa da uveselite neočekivanim promenama.

Iako verovatno šetnje sa psom doživljavate samo kao rešavanje problema njihovog vršenja nužde i koristan način da ih oslobodite viška energije, ova aktivnost za vašeg ljubimca je poput istovremenog gledanja dnevnih vesti, pregledanja Facebooka i ludog večernjeg provoda.

Pse šetnje fizički i mentalno stimulišu, pa imaju dobar uticaj na povezivanje s vlasnikom. Postoji nekoliko stvari koje možete da dodate svojim šetnjama sa psom, koje će dodatno pojačati njegovo lepo iskustvo.

Dozvolite svom psu da uživa u svim mirisima

Nemojte da žurite sa šetnjom. Pružite svom ljubimcu priliku da onjuši svaku sitnicu, jer on tako prima i ostavlja poruke drugim psima.

Mi možda ne razumemo šta je psima tako zanimljivo u mirisima na koje nailaze tokom šetnji, ali je nesumnjivo da ih oni raduju, stimulišu i opuštaju. Pokušajte zato da svom psu pružite onoliko vremena za njušenje koliko možete.

Budite prisutni

Vašem psu nije potpuno svejedno da li ste nezainteresovani za ono što radi ili ga pratite pogledom. Psi uživaju u pažnji svog vlasnika.

Ako ignorišete ono što vaš pas radi, vremenom će i ljubimac početi da ignoriše vas. To može da dovede do toga da psu prestane da bude važno da ispunjava vaša očekivanja. Krajnji rezultat može da bude pas koji se loše ponaša i loše reaguje na svog vlasnika.

Učinite nešto novo

Promenite rutu, pozovite prijatelja sa sobom kad šetate psa, povedite ljubimca u neki novi park ili negde gde se okupljaju drugi psi. Šta god učinili, neka bude nešto novo.

Pojačajte psu društveni život

Povedite psa na mesto gde će se nalaziti drugi psi i/ili ljudi. Neka vaš ljubimac ima šta da vidi i onjuši.

U parku ga pustite da se neko vreme zabavlja s drugim psima, ako ste ga već naučili kako da se ophodi prema drugim životinjama i sluša vaša naređenja.

Počnite da vežbate sa svojim psom

Šetnje su već same po sebi vežba, ali ako ste spremni za malo intenzivniju fizičku rekreaciju, teško da možete da zamislite boljeg partnera za to od psa. Psi vole fizičku aktivnost, koja je dobra za njihovo zdravlje i koja će dovesti do toga da na kraju budu prijatno iscrpljeni.

Izaberite fizičku aktivnost koja je najpogodnija za vašeg ljubimca i za vas. Nemojte da preterujete, već pokušajte da uživate.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *