Izmedju dve vatre: Kako združiti partnera i psa?

Prema nedavnom istraživanju agencije Asosieted Press, 14 odsto ljudi odabralo bi kućnog ljubimca umesto životnog saputnika ukoliko im se postavi zahtev da se odluče. Ova činjenica možda sa jedne strane govori o ljubavi koja nastaje između čoveka i njegovog krznenog prijatelja, međutim govori i o nespremnosti da prevaziđemo netrpeljivost između dva bitna bića u našim životima.

 

decko5

 

Zašto bi ste uopšte birali?! Neslaganje između partnera i ljubimca nije redak problem. Uzrokovan je najčešće ljubomorom ljubimca koji je do dolaska novog bića u kuću bio jedini na koga se usmeravala sva ljubav, ili sa druge strane uzdržanošću partnera prema životinji koju toliko volite.Dakle, kada znate šta je uzrok, vreme je da združite voljena bića u svom životu. Evo nekoliko korisnih saveta.

1. Ostavite ih malo nasamo


Možda vam se ova metoda čini malo radikalnom, ali verujte stručnjacima. Naime, kada ih ostavite da neko vreme provedu sami biće usmereni jedno na drugo. U jednom trenutku pas će morati u šetnju i kad tad će uspeti da nasmeje odabranika vašeg srca. Savetuje se međutim da prinuđeno druženje u početku bude kraće, ali da se vremenom produžava. Takođe, stručnjaci smatraju da partner ne bi trebalo da zna šta smerate jer može izazvati suprotan efekat.
2. Ljubav dolazi i preko punog stomaka

Ova izreka ne odnosi se samo na ljude, već i na životinje. Zamolite svog odabranika da par puta nahrani vašeg mezimca i odnosi između njih će postati manje zategnuti. Pas će biti srećan, a on zadovoljan.

3.Budite strpljivi

Ukoliko budete insistirali na njihovom združivanju pojačaćete već postojeću tenziju zato se savetuje da se umirite i pustite ih da se zavole spontano. Ne tražite od partnera da uzima u naručje psa, niti bi trebalo da ga usmeravate kod njega u krilo. Primirite se i dozvolite da se magija desi.

Nikako nemojte da se ljutite na svog partnera postavljajući pitanja: “Kako možeš da ga/je ne voliš!?”, “Zašto si takav/va!?”… Ovaj osuđivački ton udaljiće ih još više. Morate uzeti u obzir i mogućnost da vaša maza možda ne želi da bude druželjubiva!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *