Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Izaberi omiljenu rasu psa i saznaj kakva si osoba

Pas je oduvek čovekov najbolji prijatelj pa nije čudno da je ova životinja najčešći kućni ljubimac. Ali, jeste li znali da odabir određene rase psa govori puno o vama i vašem karakteru? Izdvojili smo neke rase pa ako među njima prepoznate vašu omiljenu, možda nešto saznate i o sebi.

psi-rase

Buldog
Ova grupa pasa je vrlo odlučna, uporna i ne odustaju tek tako od svog nauma. Vlasnici buldoga su srdačne osobe i vole da se smeju, ali isto tako mnogi će reći da su tvrdoglavi. Vrlo su uporni i metodični u izvršavanju postavljenih obaveza i zadataka. Romantični su i osećajni.

buldog pop

Terijer
Oni su energični veseli i razigrani psi. Ljubitelji terijera vrlo su fleksibilne i prilagodljive osobe koje sa lakoćom obavljaju sve zadatke u životu. Vrlo su hrabri, kompetitivni te vole izazove. Pričljivi su i društveni i imaju izvrstan smisao za humor.

silihem terijer1

Labrador i zlatni retriver
Ove rase su vrlo druželjubive, dobrog i stabilnog karaktera. Ljubitelji ove grupe pasa porodicu stavljaju na prvo mesto i vrlo su brižne osobe sa kojima je lako živeti i planirati zajednički život. Vole da se druže, i zovu ih društvenim leptirima. Pošteni su i srdačni.

labrador-je-resenje-za-srecan-zivot_800x600

Bigl

 Ova rasa pasa vrlo je energična, odana. Njihovi vlasnici vrlo su otvorene i radoznale osobe koje se raduju novim životnim izazovima i iskustvima. Dobri su prijatelji i u njihovom društvu je uviek toplo i zabavno, ali ponekad znaju biti i vragolasti.

bigl2

Minijaturne rase
Takozvane toy rase pasa poput pudle, pinča i čivave vrlo su zanimljive i zabavne. Vlasnici ovih rasa vrlo su vesele osobe koje krasi odanost i iskrenost. Vole putovanja i druženja, a dobro će se zabaviti u svakoj situaciji. Vrlo su uredni i organizovani i uvek vode računa o svom izgledu.

pudla-bela

Bokser
Energična i snažna rasa pasa s kojom nikada nije dosadno. Ljubitelji ove rase žive punim plućima i vrlo su veseli i razigrani. Oni su uvek u pokretu i akciji te vrlo lako stvaraju nova prijateljstva. Srećne su osobe s kojima nema dosade.

bokser

Koker španijel, King Chearls španijel i espanijel breton
Ovo su vrlo pozitivne i nežne rase. Ljubitelji ovih pasa su vrlo srdačni osećajni i osobe od poverenja. Vode užurban način života u kojem uvek pronalaze vremena za porodicu.

kokerka

Pointeri, vajmarski ptičar i seteri
Vrlo tople i druželjubive rase pasa. Ljubitelji ovih predivnih životinja fizički su vrlo aktivni i uživaju u brojnim aktivnostima u prirodi. Vrlo su inteligentne i hrabre osobe te ih je lako motivisati i razveseliti. Vole izazove i boje se dosade i monotonije.

ptic

Nemački, švajcarski, belgijski ovčar
Reč je o vrlo snažnim i odanim rasama. Ljubitelji ovih pasa su pravi i iskreni prijatelji. Verni su partneri i osobe od poverenja. Za ljude do kojih im je stalo i koje vole spremni su da učine sve.

nemacki ovcar

Rotvajler
Hrabra i odana rasa. Vlasnici ovog psa puni su samopouzdanja. Pravi su prijatelji i dobri partneri. Mirni su i pomalo pasivni, ali ako se nađu u neugodnoj situaciji vrlo brzo i naglo reaguju pa se može reći kako su “kratkog fitilja”.

rotvajler

Mops
Ovu rasu nazivaju malim klovnovima psećeg sveta. Ljudi koji ih vole su vesele i pozitivne osobe. Ono vole da budu u društvu, uživaju u opuštanju, maženju i pažnji. Opisuje ih iskrenost, ali s osobama koje im odgovaraju karakterom i ponašanjem.

Mops

Doberman i boseron
Odani i odlučni psi čvrstog karaktera. Osobe koje vole ovu rasu vrlo su organizovani i vole da rade po planu i redu. Vredni i radni i uvek će ostvariti svoje ciljeve, ali na profinjen i vrlo sofisticiran način.

doberman_pincher_5

Sibirski haski
Energični i pozitivni psi. Vlasnici ove rase  ljubitelji su sporta i aktivnosti, bilo da i sami učestvuju u tome ili navijaju iz fotelje toplog doma. Ponekad imaju vrlo čvrste stavove zbog čeka se čine tvrdoglavima, ali zapravo su vrlo osećajne osobe.

sibirski-haski_0

Bišon, ši cu, laso apso i maltezer
Porodični druželjubivi psi. Osobe koje vole ove rase su osećajne, vole ljudski kontakt i puno pažnje posvećuju svom izgledu. Sigurni su u sebe i znaju šta žele. Vole da se druže sa porodicom i prijateljima te će za njih uvek biti na raspolaganju.

bison

Mešanci
Iako su im karakteri vrlo različiti, mešanci su generalno veliki pozitivci. Vlasnici ovakvih pasa su osobe otvorenog uma, vrlo brižni i pozitivni. Ne zamaraju se velikim planovima i nebitnim stvarima i uživaju u onome što im život nudi. Vreme vole da provode sa prijateljima i osobama koje ih ispunjavaju. Imaju veliko srce i uvek su spremni da pomognu.

mesanac pas1