Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Hitna pomoć za pse

JKP „Veterina Beograd“ ima službu Hitne pomoći za životinje već pet godina. Veterinarska pomoć pruža se pre svega napuštenim životinjama, ali i onim vlasničkim kojima je neophodna hitna intervencija

 

Tokom godišnjih doba kad su temperature ekstremne (leto i zima), valja imati na umu da su napuštenim životinjama, kao i građanima i njihovim ljubimcima na raspolaganju usluge Hitne pomoći. Zaposleni u ovoj ustanovi mogu se pohvaliti podatkom da su samo u prethodnih šest meseci imali više od 1.000 intervencija.

Služba ima kvalitetan veterinarski kadar, salu za hitne intervencije, postoperativni blok, kompletno opremljeno terensko vozilo za hitne intervencije i najsavremenije aparate. Vozilo Hitne pomoći ima i nosilo za prevoz povređenih životinja.

– Radno vreme Hitne pomoći je 8-20 časova radnim danima, a vikendom 8-16 časova. Nažalost, kapaciteti ne dozvoljavaju da imamo drugačije, odnosno produženo radno vreme tokom letnjih i zimskih meseci. Hitna pomoć raspolaže jednim vozilom, tako da i dalje apelujemo na građane da imaju strpljenja i razumevanja, jer tim jednim vozilom opslužujemo čitavu teritoriju grada Beograda – kažu u JKP „Veterina Beograd“.

Usluge Hitne pomoći namenjene su kako napuštenim, tako i vlasničkim životinjama. Tačnije, prema cenovniku (informacije na sajtu Veterina Beograd) usluge Hitne pomoći mogu koristiti i vlasnički psi i mačke kojima je neophodna hitna intervencija.

– Pod tim podrazumevamo intervencije u slučajevima kad je ugrožen život životinje, u slučajevima saobraćajnih nesreća, trovanja, teških povreda… Želja nam je i namera, zavisno od mogućnosti, da u budućnosti proširimo i dodatno opremimo Hitnu pomoć kako bismo još bolje odgovorili na zahteve koje ima grad veličine Beograda – naglašavaju u Veterini Beograd.

Služba Hitne pomoći za životinje radi u okviru ambulante u Malom mokrom lugu, u Bulevaru despota Stefana 119. Zahtev za intervenciju Hitne pomoći za životinje građani mogu da upućuju i posredstvom posebne telefonske linije: 062/80-90-333.

Izvor: magazin Pas