Gradi se krematorijum za kućne ljubimce

Krematorijum za životinje koji je predviđen u okviru kompleksa groblja za kućne ljubimce u Bloku 51 u Novom Beogradu, trebalo bi uskoro da počne da se gradi. Nabavka za izradu tehničke dokumentacije za pribavljanje građevinske dozvole i izvođenje radova raspisana je nedavno, pišu Novosti

Ovaj centar za spaljivanje životinjskog otpada definisan je kao objekat spalionice za uginule životinje, koji će se sastojati iz dve celine, dela za prijem i čuvanje i krematorijuma.

Za potrebe groblja za ljubimce planirana je i izrada hladnjače, koja će se nalaziti u “prljavom” delu groblja – stoji u specifikaciji.

Ovo je samo jedan od objekata koji će olakšati potrebe vlasnika kućnih ljubimaca, koji do sada u prestonici nisu imali gde da isprate svoje ljubimce na večni počinak. U januaru je potvrđen urbanistički projekat za gradnju groblja posle javnog uvida, što je bio jedan od preduslova da se nastavi sa daljim postupkom.

Počivalište za kućne ljubimce prostiraće se na parceli od 1,5 hektara između auto-puta i Ulice Marka Čelebonovića, a na groblje će se ulaziti iz Ulice Surčinski put.

PROSTOR ZA URNE I GROBNA MESTA

NA najvećoj površini nalaziće se klasična grobna mesta, oko 1.500, a ostatak je predviđen za urne, oko 800 mesta. I uginuli stanovnici Beogradskog zoološkog vrta dobiće poseban odeljak na ovom groblju. Predviđen je svojevrstan spomen-park, kako bi ove životinje bile sačuvane od zaborava. Osim toga, predviđeni su i rozarijumi i kolumbarijumi, krematorijumi.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *