Gordana Jović: Psi su njena ljubav, a tu ljubav pretače u fotografiju

Novosađanka Gordana Jović vlasica mešanca po imenu Maks, zaljubljenik je u pse, ali i u fotografiju. Njenu ljubav prema psima i fotografiji pretočila je u umetnost. Naime, Gordana obožava da slika pse.

Gordana je nedavno (14.10.2015.) učestvovala na konkursu koji organizuje Nikon Srbija, gde je stiglo preko 1.000 radova. Gordana je ušla u 100 finalista, upravo sa fotografijom kojoj je pas. Naziv njene fotografije je “Igra”. Njeno oštro oko kroz objektiv fotoaparata uhvatilo je trenutak kako se Maks igra sa štapom.

Ovo je fotografija sa kojom je Gordana ušla u finale

Ovo je fotografija sa kojom je Gordana ušla u finale

– U slobodno vreme i za svoju dušu volim da fotografišem pse. Često su to zapravo lutalice, gde beležim njihovu svakodnevnicu života na ulici. Njihova tužna, vesela, zabrinuta lica su najbolji pokazatelj da se često psi ponašaju kao ljudi. I sama sam vlasnik psa koji je uzet sa ulice i tim fotografijama želim da skrenem pažnju na njih i podignem svest ljudi – kaže Gordana.

goca1
Ipak, Gordana mora od nečeg i da živi, pa je spojila lepo i korisno. Takođe fotografiše i vlasničke pse, ukoliko je vlasnici angažuju, a bilo ih je dosta. Ponekad ne zna kada i gde će pre sa svojim aparatom.

goca2
– Fotografije se dobijaju na CD-u, a može i da se napravi foto album.Sve zavisi od toga šta vlasnik želi. Fotografisanje se radi napolju, na dnevnom svetlu, da bi se izbeglo korišćenje blica jer ga se psi često plaše. Ukoliko pas nije zainteresovan za fotografisanje, onda se u više dana radi fotografisanje da bismo dobili što lepše snimke – ističe sagovornica.

Život na ulici
Život na ulici

Završila sam visoku tehničku školu na odseku primenjena fotografija i već 4 godine se profesionalno bavi fotografijom. Iskustvo je započela kao fotoreporter u novosadskom listu “Dnevnik” i jos uvek se bavim tim poslom ali ne u tim novinama.

Samo vas posmatram
Samo vas posmatram


Fotografije pasa koje radi možete pogledati na njenoj fejsbuk stranici “Pas i tačka”

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *