Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Iako je neko ko se ne plaši nereda i blata, Flandrijski govedar je šarmantan porodični pratilac.

Flandrijski govedar je prvobitno odgajan da bude svestran par koji će raditi na farmi. On je pomagao farmerima u mnoštvu poslova, uključujući i čuvanje stoke, vuču kolica i čuvanje. Vrednog i inteligentnog Flandrijskog govedara takođe možete pronaći na takmičenjima u poslušnosti i agilnosti. Flandrijski govedar je poznat i po svojoj zaštitničkoj prirodi i jakoj volji.

Neustrašivi i uvereni sa jakom ličnosti, Flandrijski govedar je prirodni sportista na otvoreno, ali je srećan i ako se druži sa vama u zatvorenom prostoru. Pošto ne poseduje strašno visoku energiju, njemu nije potrebno intezivno vežvanje kako bi ostao zdrav. On može udobno da živi u malim prostorima, kao što su garsonjere ili manji stanovi, ali je važno da izađe u šetnju par puta u toku dana.

 

bouvier_flandres3

 

On je duboko privržen i odan svojim vlasnicima, a najsrećniji je kada obavlja razne fizičke aktivnoti sa njima. Kada ostane sam na duži vremenski period, njemu postaje dosadno – i pribegava dosadnom ponašanju kao što je lajanje, režanju ili nekontrolisanoj jurnjavi –  takođe postaju i veoma nesrećni.

Flandrijski govedar je divan porodični pas koji je posvećen njihovoj zaštiti, uključujući i decu. On će možda u nekim trenucima želeti da grice ili odgurne svoje „stado“ dece. Kako bi najbolje naučio kako da se ponaša prema deci, najbolje je ako odrasta zajedno sa njima. Ukoliko ne živi sa decom u istom domu, trebalo bi izložiti deci čim on odraste.

Kao i svaki das, Flandrijskiom govedara je potrebna rana socijalizacija – izloženost različitim ljudma, zvucima i iskustvima – dok su još uvek mladi. Socijalizacija pomaže da se osigura da vaš Flandrijski govedar pokaže svoj put kapacitet kada odraste.

Bitne informacije
Visina: 59 do 68 centimetara
Težina: 27 do 40 kilograma
Životni vek: 10 do 12 godina