Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Evo zbog čega treba uvesti posebne dozvole ljudima za držanje ljubimaca!

Pričama i primerima neodgovornog vlasništva oko nas nema kraja. Poslednja u nizu čiji smo svedoci bili i mi sami i naš kolega Sale Jovanović, koja pokazala neljudskost jedne i veliku humanost i dobrotu druge strane, samo je još jedno u nizu upozorenja da su upravo ljudi, oni koji na životinje ne gledaju kao živa bića, su upravo među glavnim krivcima problema zvanog veliki broj napuštenih pasa koji luta ulicama Beograda i Srbije.

A sve je krenulo prošle nedelje, tačnije 19. aprila kada je Sale na svom Facebookprofilu objavio informaciju da je sa svojim komšijama Pecom, Đurom i Sanjom na Savi pronašao jednog umiljatog i živahnog vučjaka, koji se, kako se kasnije ispostavilo, odaziva na ime Aga i da je star nešto više od dve godine.

– Juče ujutru se pojavio, došao do moje sojenice i nakon što smo ga nahranili neće da ide. Umiljat je jako, živahan, ali je prilično unezveren i vidi se da traži gazdu. Mlad je, ima gde da spava narednih par dana, ali ukoliko znate nekog kome je pobegao, pomozite da se vrati svojoj porodici – napisao je naš kolega pozivajući u pomoć da se bilo kako ovoj jadnoj životinji pomogne da pronađe svog vlasnika.

Aga pas

Na žalost, priča je samo nekoliko dana kasnije dobila ne tako sjajan epilog kada je reč o potrazi za vlasnikom. Snaga društvenih mreža je učinila svoje, vlasnik je pronađen, Sale ga je kontaktirao, ali ono čemu se niko nije nadao je odgovor vlasnika.

Prenosimo u celosti status koji je Sale ostavio nakon što je kontaktirao vlasnika ovog umiljatog psa.

“Evo ovako: prvo HVALA svima koji su pomogli da pokušamo da pronađemo gazdu ovog lepotana!
Pronašli smo ga! Doveli smo veterinara na Savu, koji je dao sve potrebne vakcine i očitao čip na kome piše da se ovaj prelepi, umiljati i pametni vučjak zove AGA, da ima 2 godine i da mu je vlasnik neka debilčina iz Jajinaca. Pozvali smo “gazdu”, saopštili mu “srećnu” vest da je njegov ljubimac kod nas i da može da dođe po njega i dobili odgovor: “Ne treba mi. Ja sam ga dao nekom prijatelju i njemu je možda pobegao, ja nemam ništa s tim”.

Zbog ovakvog i sličnih kretena mi je ponekad žao što se za držanje kućnih ljubimaca ne dobija posebna dozvola.
Aga ostaje, za sada, kod nas. Ako ništa drugo barem nas više voli nego što su njega ikad voleli!”

I nama je žao zašto se zbog ovakvih ljudi, kao što reče Sale, ne izdaju posebne dozvole za držanje ljubimaca. Svaki dalji komentar je izlišan i iskreno se nadamo da će ova priča doći do očiju i ušiju onih koji se u ovoj državi nešto pitaju bar kada je reč o ovakvim vrstama problema, a tebi dragi naš Sale i tvojim komšijama, veliko HVALA zbog tvoje ljudskosti i veličine.

Izvor: Telegraf ljubimci