Evo zašto su u odnosu na muškarce, žene brižnije prema ljubimcima

Visok nivo testosterona kod muškaraca glavni je razlog veće sklonosti maltretiranja kućnih ljubimaca, dok oksitocin kod žena budi majčinske instinkte.

Žene su osetljivije od muškaraca na slatke, male životinje poput štenaca jer ih njihova ljupkost podseća na potomstvo, zaključili su britanski psiholozi.

Majčinski instinkt izrazito je odgovoran što se žene više vezuju za svoje ljubimce, a pokazale su se i brižnijima u trenucima bolesti životinja.

pas istaz

Odnos prema životinjama zavisi od pola,  pa su tako kućnim ljubimcima gotovo uvek oduševljene žene, dok su najgori zlostavljači životinja najčešće muškarci, pokazala je jedana studija.

Zbog visokog nivoa hormona testosterona muškarci su skloniji maltretiranju ljubimaca, utvrdile su studije, dok hormon oksitocin ima sasvim suprotan efekat i pobuđuje majčinske instinkte. Od vlasnika koji imaju najviše ljubimaca , to su u većini slučajeva isključivo žene .

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor