Zašto psi smrduckaju kada su mokri?

Ma koliko kupali i negovali vašeg psa, postoji nešto što se zove njihov specifičan miris, protiv kojeg se ne možete boriti, jer retko ko se izborio protiv prirode.Ipak ima i pasa koji smrde kada ih pokvasite. Zašto je to tako?

Većina vlasnika bar jednom u životu osetila neprijatan miris mokrog psa. Vlasnici tih ljubimaca verovatno vrlo dobro poznaju kako to može da bude neprijatno.

Psi smrde kad su mokri. Međutim, da li mora da bude tako?

U stvari, psi smrde kad se pokvase nakon što ih vlasnik duže nije okupao.

Sve neprijatne mirise onoga što se skupilo u njihovoj dlaci – od hrane do malo izmeta – voda oslobađa u obliku isparenja.

Baš zbog toga nije loša ideja prati svog psa posebnim šamponom s vremena na vreme. Kad kupate svog ljubimca, nemojte zaboraviti da mu operete i krevet i ogrlicu.

smrdi-pas

Psi koji imaju dužu dlaku moraju se češće kupati i redovno češljati.

Psi takođe mogu da neprijatno mirišu ukoliko imaju parazite ili bakterijsku infekciju. Iako se mogu pojaviti bilo gde na psu, takve bolesti često zahvate deo kože koji je vlažan i dobro skriven.

Neki psi možda jednostavno luče višak ulja iz lojnih žlezda. To će takođe stvoriti vrlo karakterističan miris, a voda će to još više pojačati.

Razlog za posetu veterinaru je jedino ako vaš pas ima neugodan miris dok je suv. To može biti znak infekcije uva ili problema s analnom žlezdom. Problemi sa zubima ili desnima takođe nisu isključeni, kao ni želudačne poteškoće.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *