Zašto je važno da svaki dan perete činije za hranu i vodu

Verovatno nikada ne biste pili vodu, sok, pivo iz čaše koja nedeljama nije oprana ili iz šolje koja stoji u uglu mesecima, tako i vaš pas zaslužuje bolje od toga!

Naime, rezultati istraživanja koje je sproveo NFS International-a pokazuju koja su to najprljavija i mesta u kući koja su najpodložnija stvaranju bakterija. Ispostavilo se da se na četvrtom mestu nalazi činija vašeg psa.

Najbolja i najsigurnija opcija je da činija vašeg ljubimca bude napravljena od nerđajućeg čelika ili keramike. Plastika nije otporna i lako puca, samim tim je mnogo podložnija stvaranju raznih bakterija. Činija vašeg psa je prepuna bakterijama  a možda najčešća i najprostranjenija među njima je „Serratia Marcescens“.

hrana pas

Posude vašeg ljubimca treba prati svakodnevno, u mašini za sudove ili ručno – toplom vodom i deterdžentom za pranje sudova.  Takođe, izbegavajte oštre sunđere prilikom čišćenja kako ne bi nastajale ogrebotine i pukotine. Soda bikarbona je odličan saveznik prilikom čišćenja.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta, bićete sigurni da se vaš ljubimac neće zaraziti nekom bakterijom koju ste mogli lako da sprečite, a on će se uvek rado vraćati kako bi popio još malo vode iz svoje posude.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *