Evo zašto je dobro da kuvate hranu svom psu

Kuvanje za kućne ljubimce može da ima razne prednosti: poboljšaće im kvalitet života i i pomoći ukoliko imaju zdravstvene probleme.

Lakše varenje
Jedna od najvećih prednosti kuvanja za pse je lakše varenje. Meko, lako svarljivo povrće kao što su grašak, šargarepa, slatki krompir, crveni krompir, bundeva, tikva i boranija je odlično za vašeg ljubimca, a može biti i jeftino. Kupovinom smrznutog povrća možete da uštdite još više novca. Zatim, povrće dodajte u lako svarljive proteine kao što je piletina(bez kožice), riba i žitarice poput ovesne kaše. Suva i prerađena hrana za pse može da izazove zatvor i nadimanje.

Bolje raspoloženje
Domaća hrana podstiče dobro raspoloženje kod pasa. Oni dobijaju ishranu koja im je potrebna i njihova tela deluju prirodno bolje. Hranljive materije iz ovih namirnica se mnogo lakše apsorbuju nego prerađena hrana za pse. Hranljive materije poboljšavaju raspoloženje na mnogo načina. Vitamini B i C, proteini i zdrave masti utiču na raspoloženje u pozitivnom smislu.

Više energije
Verovatno ćete primetiti veliki porast nivoa energije kod vašeg psa kada počnete da ga hranite na ovaj način. To nije slučajnost. Kada je varenje psa bolje, on prirodno ima više energije.

Bolji san
Ako je vaš kućni ljubimac uznemiren, posebno noću, domaća ishrana mu može pomoći. Njegovi hormoni će biti bolje regulisani, a to prirodno pamaže za efikasniji odmor.

Smanjenje alergije na koži
Ukoliko vaš pas ima problem sa alergijom kože, brzo ćete primetiti da ona nestaje zbog domaće ishrane. Osip i crvenilo će nestati kada mu poboljšate ishranu. Ako vaš pas ima alergiju kože nemojte mu davati gluten, soju, jaja i mlečne proizvode.

Sjajnija dlaka
Dlaka vašeg psa će biti lepša i sjajnija ako bude jeo zdrave obroke. Budite sigurni da je dobro da u ishranu vašeg ljubimca uključite i zdrave masti puput kokosovog i maslinovog ulja, lanenog semena, putera od kikirikija. Izbegavajte običan puter i životinjske masti.

Gubitak težine
Vaš pas će verovatno smanjiti težinu ako počnete zdravo da ga hranite. Mnogi psi koji jedu prerađenu hranu mogu postati gojazni, baš kao i ljudi.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *