Da li vas ljubimci bude u toku noći?

Prema podacima najnovijeg istraživanja koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, čak 54 odsto ispitanika, vlasnika ljubimaca rekolo je da izgubi i do sat i po sna jer ih njihovi ljubimci u toku noći bude.

Njih 28 odsto navelo je da im se ljubimci tokom noći uvlače u krevet da bi se mazili, a tri odsto ispitnika reklo je da ih ljubimac budi samo jednom.
Jedan od pet vlasnika ljubimaca gubi u proseku 90 minuta kvalitetnog sna zbog ljubimca koji mjauče, laje, grebe zbog čega su mnogi zaključili da im ljubimci zapravo zadaju “dodati stres”.

man-dog-bed-asleep-home-590jn042310

U istraživanju su saznali i da vlasnike najčešće ljubimci bude u ranim jutarnjim satima zbog neprekidnog lajanja ili mjaukanja, a 47 odsto ispitanih izjavilo je da je to preraslo u čest problem.
Takođe, ljubimci vlasnike često bude grebanjem vrata spavaće sobe, jer njih 28 odsto budi svoje vlasnike zbog hrane ili se uvlače u krevet da se maze. Tri odsto ispitanih kaže da se bude kada ih ljubimci grickaju.

– Ona me budi tako što skoči na glavu oko 5 ujutru. Ako zatvorim vrata onda grebe ista dok je na kraju ne pustim unutra. Ne moram da ustajem za posao pre 7 sati ali sam često budna i dva sata pre vremena, – Lusi Elis (31) se požalila na svoju mačku Rozi.

Da li vas ljubimci bude u toku noći?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *