Evo liste najodvratnijih stvari koje naši ljubimci rade…

Iskustvo koje nam psi pružaju definitivno nam je važnije od onih nimalo

“simpatičnih” stvari koje rade. Međutim, koliko god ih voleli, neke njihove navike ne prestaju da izazivaju čuđenje.

Evo liste najodvratnijih stvari koje naši ljubimci rade:

Jedu izmet

Neki psi jedu sopstveni izmet, a neki drugih pasa i životinja. Stručnjaci kažu da psi to rade kada im nedostaje nekih nutrijenata, ali tvrde i da se radi o poremećaju u ponašanju koje treba ispravljati. Koji god razlog imali za takvo ponašanje, on ga ne čini manje odvratnim, piše Index.hr.

Ližu genitalije

Lizanjem se psi čiste, a to se odnosi i na genitalije. Međutim, ako je lizanje određenog dela tela vrlo intenzivno, moguće je da se radi o zdravstvenom ili problemu u ponašanju sa kojim trebate da se pozabavite.

Bale

Psi balave iz više razloga – neke rase više od drugih. Ljudi koji imaju psa koji mnogo balavi obično su se na to navikli, pa balavljenje više ni ne smatraju odvratnim, ali pronalazak sluzi na omiljenoj odeći, papučama ili fotelji nikoga neće usrećiti.

pas se valja po travi

Piju vodu iz wc šolje

Zašto psi obožavaju piti vodu iz wc šolje? Zar je ona lepša? Stručnjaci kažu da se to dešava jer je porculanska posuda čini hladnijom. Međutim, to je ponašanje koje morate da sprečite zbog bakterija koje se tamo nalaze i što je još opasnije, sredstava za čišćenje koja se koriste za održavanje WC šolje.
Valjaju se u smrdljivim predmetima

Iz nekoga razloga, psi pronalaze najsmrdljivije smeće ili još gore stvari, poput izmeta i raspadajućeg leša neke životinje, pa se u njima valjaju. Više je teorija zašto to rade, od one da ne vole da mirišu čisto, da žele da prikriju sopstveni miris do toga da tako jednostavno žele da poruče gde su upravo bili.

Jedu sopstvenu povraćku

Neki psi jedu sopstveni, a neki tuđu povraćku. Tačan uzrok te navike nije poznat, ali stručnjaci pretpostavljaju da seže hiljade godina unazad kada su psi živeli slobodno u čoporima i jeli svoju povraćku kako predatori ili drugi članovi čopora ne bi znali da su bolesni.

Njuškaju zadnjice drugih pasa

Njuškanje zadnjice je vrlo korisna pseća navika. Brzo njuškanje zadnjice drugoga psa psu daje mnogo informacija, od njegovog raspoloženja i zdravstvenog stanja do hrane koju je nedavno jeo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *