Evo koliko kosti mogu biti opasne za vašeg psa

Koliko puta ste videli u crtanom filmu da pas gricka kost? Iako je prizor psa koji gricka kost vrlo čest, veterinari su se složili da bi psi bili mnogo zdraviji kada bi prestali da se zaslađuju na ovaj način.

Da je stvar zaista ozbiljna potvrđuje i činjenica da kosti mogu ubiti vašeg ljubimca.

Naime, veterinari iz udruženja PDSA su videli stotine pasa čiji je probavni trakt pretrpeo trajna oštećenja zbog manjih ili većih komadića kosti. Mnogi od njih su zbog komplikacija i uginuli.

pas_kost_1359301471_670x0

Da bi se komadići kostiju uklonili nekad je potrebna i operacija ali nekad ni ona ne može da spase psa. Veterinari su takođe naglasili, da se ovo upozorenje odnosi i na kuvane kosti koje vlasnici vole da daju svojim psima, kao poslasticu, ali i na mačke.

Čak su i neki od vodećih proizvođača hrane za pse povukli iz svoje ponude prirodne kosti za pse, ne želeći da rizikuju živote ovih životinja.

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On

Ostavite odgovor