Svemirsko ćebence protiv visokih temperatura

Toplo vreme je napokon stiglo i sa njim potencijalne opasnosti od toplotnog udara. Zato vaš pas treba da ima dovoljno fizičkih akitvnosti. Ipak postoje situacije kada treba biti malo kreativniji kada je u pitanju njihovo rashlađivanje. Evo nekoliko sjajnih ideja kako da vaš pas bude rashlađen celo leto.

1. Rashlađjujuća prostirka
Postoji veliki broj različitih kompanija koje proizvode rashlađujuće prostirke i sve su podjednako dobri i funkcionalni. Unutrašnjojst rashlađjujuće prostirke je ispunjena gelom, i sve što je potrebno je da prostirku ubacite u frižider ili zamrzivač i zatim je postavite na pod kako bi vaš pas leškario na njoj. Ova prostirka je sjajna ideja nakon šetnje ili ludiranja u dvorištu, ali ona ne sme da bude previše hladna jer može da izazove probleme (trenutna promena temperature tela zapravo može izazvati više štete nego koristi). One su dovoljno udobe, pa će vaš pas uživati na njima. U stvati, vrlo lako može se desiti da se nađete u situaciji da vi sedite na jednu ovakvu prostirku!

2. Rashlađjujući okovratnik
I rashlađujući okovratnik ima gel koji se može zamrznuti u zamrzivaču ili frižideru. Kada ga stavite na vrat vašeg psa, on će ga odlično rashladiti pre, posle ili čak tokom dnevnih aktivnosti. Mnogi planinari stavljaju rashlađjujući okovratnik na svog psa, kako bi im zadržali telesnu temperaturu tokom napornih aktivnosti.

spaceblanket

3.Pseći krevetići sa tendom
Pseći krevetići sa tendom su sve popularniji,a pa nije ni čudo zašto je to tako – oni su trajni, udobni i lepi kreveti koji se proizvode u različitim bojama, oblicima i veličinama.

Ako se nalazi na suncu ceo dan ne samo da će krevetić biti veoma vruć, već će tu toplotu preneti i na vašeg psa. Zato prikačite tendu na pseći krevet i vaš pas će uživati u hladu ceo dan. Možete čak leškariti i zajedno pored bazena!

4. Rashlađjujući prsluk
Originalni rashlađujući prsluci su zapravo veoma popularni među uzgajivačima pasa i lovcima jer prsluci se pune vodom tako da je psima prijatno i rashlađujuće u njima, a da se pri tome ne pokvase. Proizvodi se nekoliko različitih tipova rashlađujućih prsluka, oni koji se kvase, koji su ispunjeni gelom i oni koji odbijaju sunčeve zrake. Bez obzira za vašu potrebu, rashlađujući prslusi su odličan način da zadržite vašeg psa rashlađenim tokom aktivnosti i da mu na priridan način stabilizujete telesnu temperaturu.

5. Svemirsko ćebence
Svemirsko ćebence – ovo možda zvuči glupo, ali svemirsko ćebence zaista predstavlja budućnosti! Materijal koji se koristi za ovo ćebence je razvijen u NASA, i on reflektuje 80 odsto sunčeve toplote. Tokom toplih letnjih meseci, možete koristiti ovo ćebence da pokrijete kućicu vašeg psa ili čak da ih koristite unutar vašeg automobila. Sa reflektujućom stranom okrenutom prema suncu, blokiraćete skoro svu toplotu daleko od vašeg ljubimca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *