Evo kako pas može da otkrije da ste u drugom stanju

Odavno je poznata stvar da su psi neverovatno pažljive životinje. Vlasnici pasa, njihov su centar sveta i zato psi imaju jedinstveni dar da osete stvari pre nego što nam se one uopšte i dogode. Bilo je mnogo priča da su psi uštedeli dragoceno vreme njihovih porodica u opasnosti i pasa koji su otkrivali bolesti njihovih ljudi, ali šta je sa psima koji poseduju sposobnost da znaju kada su njihove vlasnice trudne?
To je veoma lako moguće, i ovo su pet načina na koje vaš pas može biti prvi koji će znati da će imati batu ili seku!

1. Primeti promene u mirisu.

Psi znaju kako njihovi ljudi mirišu, a u trudnoći se miris može promeniti sa hemijom tela. Znate kako neki psi mogu da nanjuše rak? Kada se hormoni žene promene, tako se menja i njen miris.

2. Zapaža promene u izgledu.

Budimo iskreni, trudnoća znači dobijanje na težini. Kako vlasnica psa postaje sve veća i stomak  obliji, psi vide te fizičke promene. Oni će takođe primetiti promenu u koraku kada hod postaje tromiji. Zapamtite, oni uvek gledaju!

 

3. Oseća promene raspoloženja.

Svako ko ima psa zna da oni mogu da osete raspoloženje njihove ljudske ekipe. Žene u trudnoći imaju tendenciju da budu malo emotivnije, njihovi hiper-pažljivi psi će primetiti da se njihovo raspoloženje pretvara u emotivni tobogan.

4. Posmatra i prepoznaje promenu rutine

Psi su bića navike, znaju kada njihovi vlasnici odlaze na posao svaki dan, kad dođu kući, kada idu u krevet i kada se bude ujutru. Dakle, primetiće da njihove ljudske mame provode više vremana u kupatilu sa mučninom ili više spavaju i češće koriste kraće pauze. Psi tada shvataju da se nešto dešava!
5. Otkriva slabost i ugroženost u okviru porodice
Možda će pas primeti da je muž bio dominantniji i zaštitnički nastrojen svojoj trudnoj ženi. Možda žena koja se kreće sporije i teže diše, pokazuje više znakova ugroženosti. Ako pas otkrije da on više nije najvažnija “beba” u domaćinstvu, može postati više nametljiv i zahtevan. A ako vidi ženu kao da je ugrožena ili slaba, može postati previše zaštitnički nastrojen.
Da li je vaš pas bio vaš test na trudnoću?

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *