Evo kako pas iskazuje ljubav

Psi hiljadama godina žive pored čoveka, tokom kojih su zaslužili reputaciju naših najboljih prijatelja. Kao najbolji prijatelji oni nas vole, a svoju ljubav iskazuju na različite načine.

Portal mnn.com navodi nekoliko ponašanja kojima vam psi pokazuju odnosno “kažu” volim te.

Uvek žele biti uz vas

Pseća ljubav najbolje se vidi u želji da pas uvek bude fizički uz vas, bez na to da li sedi u vašem krilu ili se nastanja na vas, ali i kada vas prati u stopu gde god da ste krenuli.

pas-u-krevetu

Žele da spavaju sa vama

Psi su životinje čopora koji u divljini često spavaju zajedno, pogotovo zimi kad telima štite članove svoje porodice. Ako pas želi da spava s vama pokazuje vam da vas smatra delom svoje porodice.

Uzbuđeno vas pozdravljaju

Kad se vratite kući pas je toliko srećan kao da vas nije video sto godina. Skače na vas, laje, maše repom i ponaša se kao da želi da iskoči iz vlastite kože. Budite sigurni da vam tako iskazuje ljubav.

Kad ih je strah kod vas traže utehu

Grmljavina, pucnjava i vožnja u automobili česti su strahovi kod pasa. Ako vaš pas traži u stresnim situacijama od vas utehu i podršku, to je zato što u vas ima veliko poverenje.

“Čitaju vas” i reaguju u skladu sa pročitanim

Mnogi psi znaju čitati ljudske emocije i stanja. Pročitaju li da ste tužni i / ili bolesni pokušat će vas utešiti. Neki će vam u krilo staviti glavu, ponuditi rame za plakanje ili će vas lizati. Sve kako bi vam iskazali svoju ljubav.

Naravno, uz navedene postoje još mnogi načini kako psi iskazuju ljubav jer ni svi ljudi ljubav ne iskazuju na isti način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *