Evo kako možete da iskoristite pseće dlake

Obožavate vašeg psa, ali vas nervira linjanje. Dakle, dlake vašeg psa mogu da se nađu svuda po kući ili u dvorištu, a to vap posebnoizluđuje. Ipak, postoje načini da pametno iskoristite dlaku svojih kućnih ljubimaca.

Napravite predivo
Možda deluje pomalo čudno – sportski džemper ili šal ispleten od dlake vaših ljubimca, ali, to se dešava stotinama, možda čak i hiljada godina unazad! Ima dosta iskusnih umetnika koji će napraviti predivo od dlake vašeg psa i napraviti nešto za vas.

Koristite dlaku ljubimaca u vrtu

Kompost. Dlaka vaših kućnih ljubimaca je bogata azotom i može učiniti čuda u vašem vrtu ili u saksijama. Potrebno je dugo da se raspadne, ali najbolje je da stavite manje količine dlake u zemlji u vašeoj bašti ili saksiji.

petopedija-linjanje-pasa-3

Pomozite pticama

Ptice će koristiti dlaku ljubimaca za gnezda. Napravite deo u vašem vrtu koji ćete ispuniti dlakom kućnih ljubimaca, dodajte grančice, borove iglice i trake od kore. Ne koristie dlaku ljubimca koji je hemijski lečen od buva ili krpelja.

Rešite se štetočina

Dosadne puževi se hrane se vašem vrtu? Stavite dlaku ljubimca oko biljaka. Ovo takođe može pomoći kod većih štetočina poput krtica, zečeve, rakuna i drugih stvorenja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *