Evo kako da uštedite novac ako imate psa

Svako ko ima psa, zna koliko to radosti u njegov život donosi. Međutim to može uticati na vašu finansijsku situaciju. Svako bi želeo da uštedi na troškovima za kućne ljubimce, ali to se ne desi uvek onako kako bi mi to želeli.

 

Ukoliko želite da saznate kako da uštedite na troškovima kućnih ljubimaca, evo nekoliko saveta kako  to uraditi.

 

1. Preventivna zdravstvena zaštita je ključna

Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi ste sprečili da se vaš pas razboli. Vakcinacija i regularna kontrola parazita, će ga zaštitit od stanja kao što su parvovirusi, gliste i kožna oboljenja izazvana buvama. Potrošnja male svote novca na prevenciju od ovih stanja može vam ušdedeti mnogo novca u odnosu na lečenje od tih istih bolesti.

njuskanje

 

2. Budite proaktivni po pitanju zdravlja vašeg ljubimca

Istraživanja su pokazala da gojaznost kod pasa može biti rizičan faktor za mnoga medicinska stanja. Postarajte se da vaš pas bude u formi i minimiziraćete troškove veterinarskih tretmana za artritis i drugih bolesti izazvanih težinom. Takođe budite sigurni da pas nemože preskočiti ogradu vašeg doma kako bi ste sprečili povrede nastale u tuči sa drugim psom ili od udara automobila. Sklonite na sigurno sve potencijalne opasnosti koje se mogu naći oko kuće, kao što su otrov za miševe i hemikalije za baštu.

 

3. Razmislite da osigurate vašeg ljubimca

Trošeći malu količinu novca na mesečnom nivou, će vam omogućiti da lečite bilo kakvu povredu ili bolest vašeg psa, a da pritom ne brinete o veterinarskom računu na kraju. Ukoliko je pas osiguran nećete doći u situaciju ”sačekaćemo da vidimo” da li će se pas sam oporaviti. Rano lečenje često znači manji račun i manje bola za vašeg četvoronožnog prijatelja.

 

4. Koliko možete sami da uradite?

Nema potrebe da se troši novac na skraćivanje noktiju i na kupanje ukoliko naučite da to radite sami. Potrošićete malo svoga vremena na ove zadatke ali će te ušdedeti znatnu količinu novca.

 

5. Kastrirajte vašeg psa

Ženke pasa koje nisu kastrirane su u opasnosti od raka dojke i infekcije materice. Takođe, ukoliko se ženka našom nepažnjom spari sa mužjakom, podizanje štenaca može biti veoma skupo. Mužjaci su skloni lutanju u potrazi za ženkama, pa ih kastracija može učiniti više sklonim da ostanu kući na sigurnom.

 

Nema sumnje da pravilna briga o ljubimcu košta, ali preduzimanje koraka kako bi se smanjio rizik od povreda i bolesti i donošenje odluke da uradite sami sve što možete za vašeg psa, će definitivno imati manji udar na vaš novčanik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *