Evo kako da se brinete o psu koji stari

Kako Vaš pas stari važno je preduzeti korake kako biste ga održali zdravim. Evo šta je neophodno da znate:

Znaci starenja

Veterinari bi se fokusirali na psihološku kondiciju. Zaboravite to da računate njegovu starost tako što ćete godine množiti sa brojem sedam. Oni smatraju da male i srednje rase počinju da pokazuju znake starenja sa otprilike sedam godina: dok veće i gigantske rase znake staranja pokazuju sa pet godina. Znaci se ogledaju ogledaju u suvoj hrapavoj dlaci, čudnoj koži, ukočenosti zglobova, gubitku energije, povećanoj konzumaciji vode, problemima sa varenjem, trenutnoj konstipaciji ili gubitku mišića. Sve ovo ukazuje na nemogućnost tela da podmladi sopstvene ćelije.

Dok genetika i okruženje psa igraju važnu ulogu u starenju psa, njihovo zdravlje takođe zavisi od Vas. Ovo uključuje hranjenje psa visokokvalitetnom premium hranom za pse. Ovakva ishrana Vašem psu će pomoći da:

psi-i-emocije

  • Održava mišićnu masu
  • Podstiče varenje
  • Povrati idealnu kilažu

Dijeta za starije pse

Nezavisno od njihovih godina svim psima treba kvalitetna hrana. Ali kako stare konkretne hranljive materije mogu biti uvedene kako bi poboljšali njihovo zdravlje. Kada kupujete hranu obratite pažnju na:

  • Visokokvalitetne proteine: Veliki deo proteinske hrane za psa treba biti životinjskog porekla-kokošja jetra, na primer. Kvalitet proteina je najvažniji jer ga telo koristi za izgradnju i jačanje mišića.
  • Masti: Odaberite namirnice sa najmanje 10% masti. Ovo utiče na zdravu kožu i dlaku: obezbeđuje neophodne masne kiseline koje organizam zahteva. Nikada ne izbacjte masti u potpunosti.
  • Vlakna: Uzmite namirnice koje imaju ne vise od 5% vlakana, sto je optimalna kolicina. Omogućava odličnu apsorpciju hranljivih materija i omogućavaju redovno pražnjenje creva.
  • Antioksidanti: Ovi molekuli cuvaju imuni sistem tako sto oslobadjaju telo od slobodnih radikala koje ometaju ćelije membrane i DNA.

Zašto je ukus važan starijim psima

Kako psi stare, mogu postati manje zainteresovani za hranu. Možda ne sagorevaju istu količinu energije pa se njihov apetit smanjuje. Ili pate od bolesti desni, dolazi do gubitka zuba, što dovodi do bolova pri žvakanju. Zašto je dentalna higijena toliko važna za zdravlje Vašeg psa? Ako jedu manje, možda neće uneti dovoljno hranljivih materija koje su potrebne telu za zdrav zivot. Eto zašto je važno naći formuluupakovanih hranljivih materija u kojima Vaš pas uživa.

Vreme hranjenja starijeg psa

Iz razloga što stariji psi jedu manje od mlađih bilo bi dobro uvesti dva do tri obroka svakog dana. Pokušajte jutarnje/večernje termine ili tradicionalan doručak, ručak i večeru. Na taj način hrana nije toliko neodoljiva, svežija je i više privlačna. Hranjenje u isto vreme ojačaće metabolizam psa i omogućiti mu da održi idealnu težinu.

Dok je po kalendaru možda Vaš pas spreman za penziju, njegovo telo ne mora to da znači. Hranjenjem dijetalnom premium hranom za pse prilagođenom njegovim godinama, uspećete da ga održite aktivnim, zdravim i srecnim.

Hranjenjem Vašeg psa kvalitetnom hranom poboljšavate mu kvalitet života i životni vek, tako da će Vaš pas i u drugoj deceniji života biti zdrav i izgledati odlično.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *