Evo kako da pomognete psu da se oslobodi zubnog kamenca…

Da li se sećate kako su vam govorili da su usta psa čistija od ljudskih i kako njihova pljuvačka može da ima dezinfekciono dejstvo?

Ako ste pomislili da je to dovoljno i da vaš pas može da izbegne probleme sa bolestima zuba – moramo vas razočarati.

Istraživanja pokazuju drugačije. Čak 85 odsto pasa do četvrte godine života oboli od nekog zubnog problema.

To je procenat o kojem treba ozbiljno da razmislite, ako vam je stalo ne samo do zdravlja zuba vašeg ljubimca, već i do njegovog celokupnog zdravstvenog stanja.

Ovaj procenat nam ujedno pokazuje da smo skloni tome da zanemarimo brigu o dentalnoj higijeni naših ljubimaca.

Iz svoh ovih razloga Pedigree brend i ove godine pokrenuo je akciju „Mesec oralnog zdravlja pasa“ kako bi skrenuo pažnju na važnost zdravih zuba i desni kod pasa i podstakao sve vlasnike na redovne preventivne preglede i pravilnu negu zuba svojih četvoronožnih ljubimaca.

Zato dajte svom ljubimcu žvakalice i igračke koje su preporučene i sigurne. Kosti, kamenje, štapovi, teniske loptice oštećuju zube i desni.

Dnevna nega zuba psa je ključna za njegovo zdravlje.

Dajte mu PEDIGREE® DENTASTIX™ žvakalice – odličnog su ukusa i smanjuju nakupljanje zubnih naslaga i kamenca za čak 80 odsto pomažući u održavanju zdravih zuba i desni.

Uz to odličnog su ukusa, a možete ih poneti i na put, u šetnju ili bilo koju drugu avanturu sa vašim psom.
Uz svakodnevnu brigu i redovne preglede oni su idealan recept za zdrave zube i blistav osmeh ljubimaca na čemu će biti neizmerno zahvalni.

Evo još nekoliko saveta za očuvanje zdravlja zuba i desni vašeg psa:

Pas vam ne može reći da li ima paradontalnu bolest, ali vaš veterinar može. Jednom godišnje ili po potrebi češće odvedite psa na pregled usne šupljine.

Naučite psa, po mogućnosti još kao štene, na svakodnevno pranje zuba.

Ukoliko imate starijeg psa i sumnjate na stomatološle probleme, pregledajte usnu šupljinu kod veterinara pre početka korišćenja četkice za zube.

Nikad nije kasno započeti sa dnevnom negom zuba.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *