Evo kako da opustite uznemirenog psa

Poznato je da i psi mogu prilično da se uznemire, a razlozi su različiti. A evo jednog od načina da svoje ljubimce uspešno umirite…

Iako bi vlasniku bilo lakše, pas, nažalost, ne može da vam kaže šta ga muči i da li ima neki problem. Možda ga jednostavno plaši buka u stanu, ili se oporavlja nakon intervencije ili, prosto, strahuje da će ga vlasnik napustiti.

Bilo koji razlog da je u pitanju u tim stresnim trenucima vlasnik bi trebalo da svom ljubimcu posveti pažnju i pomogne mu da se uznemirenost smanji.

Pored svakodnevnih šetnji koje mogu da prijaju psu, i igranja sa njim, ono što psa vrlo uspešno može smiriti jeste i muzika.

relax-dog

Ne naravno bilo koja vrsta muzike, već posebna muzika za pse. Na internet sajtu relaxmydog.com nalazi se nekoliko stotina kompilacija opuštajuće muzike za pse.

Dovoljno je samo da psa smestite na krevet ili fotelju, odete na ovaj sajt i pustite mu neku od kompilacija, koje uglavnom traju od nekoliko minuta do sat vremena.

Slušajući različite zvukove iz prirode, kao i zvukove drugih životinja, vašem psu će verovatno biti lakše da se smiri i uspava.  Neće sigurno škoditi ako mu pustite, na primer, jednu ovakvu numeru:

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *