Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Evo kad detetu treba da nabavite psa, a kad ribice ili hrčka…

Vaše dete uporno želi da mu uzmete psa, ali ako je dete mlađeg uzrasta znajte da u tom slučaku psa kupujete ili udomljavate za sebe, a ne za dete. Pas je velika obaveza, a koliko ste puta sreli komšiju ili poznanika da šeta psa i govori vam, da je to zapravo pas njegovog deteta. zato pre nego što se odlučite za ovaj korak, pročitajte u kom uzrasu je preporučljivo da detetu uzmete psa.

pas i devojcica

Ako vaše dete ima između tri i pet godina najbolji odabir je morsko prase, jer je lako za održavanje, ne grize i voli da se mazi. Morate detetu objasniti da njegov ljubimac ima krhke kosti i da mora biti vema oprezno kada ga drži.

Ako vaše dete ima između pet i šest godina odlučite se za pticu ili za ribice, jer je ono dovoljno zrelo da se brine o njima.

Ukoliko vaše dete ima između sedam i osam godina dovoljno je zrelo da se brine o psu ili mački. Možda se možete čak odlučiti i za neku egzotičnu životinju ili zeca. Ako ste se odlučili za psa to nikako ne bi trebalo da bude štene, jer dete još uvek nije dovoljno odraslo da svoju pažnju posveti ljubimcu, pa će štene biti zapostavljeno. Ukoliko se odlučite za štene imajte na umu da ćete u prvih nekoliko meseci imati dodatnu obavezu i oko psa.