Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Ovaj kompaktan i atletski pas je oprezan i inteligentan.

Espanjel breton je srećan i inteligentan pas koje se često opisuje kao hiperaktivan i savršen porodični ljubimac. Istina ovih tvrdnji najviše zavisi od vaših sopstvenih interesovanja i nivoa aktivnosti. Kao i sve sportske rase, Espanjel breton ima energiju na pretek koja u kombinaciju sa ostalim njegovim kvalitetima čini da se dobro uklapa u neke domove.

Espanjel breton su izuzetni na mnogo načina. Oni nisu ni previše veliki da bi se držali u kući ili putovali sa vama u automobilu. Međutim, oni nisu za svakoga. Espanjel breton poseduje nivo energiju koja može predstavljati veliki problem za vlasnika. Oni imaju stav da uživaju u životu i poseduju visok nivo entuzijazma za sve što rade, bilo da se igraju sa decom ili traže ptice. Ukoliko ne posedujete isti nivo energije i entuzijazma, teško će te uspeti da održite korak sa ovim psom.

 

brittany-spaniel-breeds-a8tarrc4

 

Upravo zbog njihove energije, važno je obezbediti im dosta fizičkih aktivnosti. Jednostavna šetnja oko bloka nije dovoljna. Ukoliko njegova potreba za aktivnošću nije ispunjena, on može postati neurotičan i hiperaktivan, trošeći svoju energiju na način koji vam se verovatno neće svideti.

Espanjel breton su poznati kao osetljivi na grubo postupanje. Ozbiljan  pogled ili oštra reč je često dovoljna kazna za vašeg Espanjel bretona ukoliko se ne ponaša kako očekujete. Trenirajte ih čvrsto ali nežno koristeći pozitivne tehnile kao što su pohvale ili nagrada u vidu hrane.

Zbog svoje srećni, prijateljske prirode, Espanjel breton je dobar sa decom i drugim kućnim ljubimcima. Njihova vesela narav može da dovede do toga slučajno povredi malo dete, tako da budite oprezni i uvek nadgledajte svog Espanjel bretona kada se igra sa decom.

Bitne informacije
Visina: 46 do 52 centimetara
Težina: 13 do 18 kilograma
Životni vek: 10 do 13 godina