Engleski lisičar

Dobro odgajani Engleski lisičar je aktivan pas sa veselim pristupom životu.

Engleski lisičar je prvobitno bio lovački pas, dizajniran za lov na lisice na engleskim selima. Danas, on uživa u životu kao porodični pratilac.

Ova retka rasa pasa nikada nije bila popularna kao pravi kućni ljubimac, ali je sigurno pas koji voli da se druži sa ljudima i da uživa zajedno sa njima u raznim aktivnostima. Engleski lisičar je inteligentan, hrabar pas koji može da prelazi velike razdaljine bez pauze. Lovci na lisice hvale njegovu izdržljivost, „dobar nos“ i odlučnost.

Ove karakteristite imaju prednosti i mane za ljude koji su zainteresovani za njega kao pratioca. Na primer, njegova izdržljivost i odlučnost dobro dođu ljudima koji vole da trče i vide društvo u njemu, ali njegov njuh može da vam napravi problem jer Engleski lisičar će pre krenuti da prati trag koji nanjuši nego što će vas poslušati.

 

Dog Breeds

 

Njemu je potrebna svakodnevna vežba, tako da nije dobar izbor za ljude koji mogu samo preko vikenda da mu se posvete. Pošto je lovački pas, čiji je posao da juri plen, on mora biti držan na uzici u oblastima u kojima bi mogao da istrči ispred automobila. S druge strane, Engleski lisičar je nežan, društven i tolerantan pas što ga čini odličnim izborom za porodične ljude sa aktivnim načinom života koji imaju dovoljno vremena da ga drže zauzetim tokom dana.

Zbog njihovog visokog nivoa energije, Engleski lisičari nisu pogodni za život u stanu. Njemu je potrebna svakodnevna aktivnost i veliko ograđeno dvorište gde će moći da trči koliko želi.

Engleski lisičar se odlično slažu sa starijom decom koja mogu da isprate njegovu energiju i veselu prirodu. On se ne preporučuje za domove sa malom decom zbog svoje veličine i lako se može dogoditi da u toku igre slučajno udari ili obori malo dete. Ljubazan kao što jeste, Engleskog lisičara, kao i sve ostale rase pasa, nikada ne bi trebalo ostaviti bez nadzora kada su u blizini male dece.

Bitne informacije
Visina: 53 do 63 centimetara
Težina: 25 do 34 kilograma
Životni vek: 10 do 13 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *