Engleski koker španijel

Njegova vesela narav i uvek mašući rep glavne su karakteristike ovog psa.

Engleski koker španijel je rasa pasa srednje veličine sa dugim ušima i dobrim raspoloženjem. Ime koker potiče od njihovog korišćenja za lov na Šljuku u Engleskoj, iako se Engleski koker španijel takođe koristio za lov na mnoge druge vrste ptica. Oni su sjajni pratioci za ljude koji mogu da im mogu obezbediti dovoljno aktivnosti koja im je potrebna.

Koja je razlika između Engleskog koker španijela i Američkog koker španijela? Ne tako davno, američki i engleski kokeri su smatrani za istu rasu. Odluka da se klasifikuju kao zasebna rasa je napravljena 1930. godine, kada je postalo jasno da je koker španijel u SAD drugačiji od onog u Engleskoj.

Jedna od razlika je veličina. Engleski koker španijel veći je od američkog. Oni su takođe različite građe. Za razliku od američkog, Engleski koker španijel će se pre naći na terenu radeći posao za koji je zadužen.

 

English-Cocker-Spaniel-01

 

Engleski koker španijeli su veoma inteligentni ali mogu biti tvrdoglavi s vremena na vreme, pogotovo ako ne vide dobar razlog za nešto što vi želite da oni urade. Trening poslušnosti je dobra ideja za bilo koju rasu pasa, za lovačkog psa naročito jer treba ih naučiti da dođu kada ih pozovete i da poštuju vaše komande.

Zato što su toliko privrženi ljudima, važno je da koristite nežnu i doslednu obuku koja neće slomiti duh vašeg psa. Obuka takođe pomaže mentalnu stimulaciju vašeg Engleskog koker španijela, jer ovo je pas koji voli da uči.

Engleski koker španijel uživa kada je u društvu svojih vlasnika ali može postati destruktivan ukoliko je prepušten sam sebi duže vreme bez čestog druženja i aktivnosti. Oni se dobro slažu sa decom i sjajni su drugari za igru za decu svih uzrasta.

Iako su oprezni i zalaju na svaki zvuk, ne očekujte od vašeg Engleskog koker španijela da bude efikasan pas čuvar. Oni su suviše prijateljski nastrojeni za tu vrstu posla i najverovatnije će završiti lizanjem ruku strancima koje sretne.

Bitne informacije
Visina: 37 do 41 centimetara
Težina: 12 do 16 kilograma
Životni vek: 12 do 14 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *