Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Dirljivo: Trogodišnji Luk dobio pismo od svog psa iz raja…

Dečak koji je napisao pismo uginulom ljubimcu u “Psećem raju”, dobio je potresan odgovor.

Nakon što je voljeni kućni ljubimac jedne porodice pas Bigl umro u 13. godini, niko se nije nadao da će na njihovu adresu stići pismo od psa Moa koji ih je uveravao da se nalazi u “Raju za pse”.

Naime,  jedna mama iz Virdžinije i njen trogodišnji sin razvili su poseban način kako da prebole i upamte svog ljubimca. Poslednjih meseci, Meri Vestbruk i njen sin Luk često su pisali pisma svom ljubimcu, biglu po imenu Moe, koja su kasnije slali poštom.

Ali kako je došlo do toga?

Kada je njihov pas uginuo Meri i Robert Vestbruk iz Nolfolka u Virdžiniji, morali su da podele srceparajuće vesti sa svojim trogodišnjim sinom Lukom, koji ih je  od tada stalno pitao da li će se njegov pas vratiti.

Prema pisanju listu “ Todey”, sve je počelo kao jednostavan zahtev Luka, a ubrzo se pretovrilo u ritual između majke i sina. Meri i Luk su počeli sve češće da pišu pisma Mou, a sadržaj u pismu je imao ovakve poruke: “ Nedostaješ mi. Nadam se da se dobro zabavljaš u raju za pse”.

Bojicom napisana pisma upućena Mou Vestrbruku na adresu  “Za Moe Vesterbruk, Raj za kuce, Oblak broj 1” odnošena su u poštansko sanduče, odakle ih je Meri kasnije uzimala kada bi njen sin zaspao.

– Trogodišnje dete je teško prevatiti i zato smo odnosili naša pisma u poštansko sanduče, objasnila je mama Meri na svom blogu.

Ali onda se desilo “čudo” pre nekoliko nedelja, zaboravila je da se vrati ida izvadi  pismo iz poštanoskog sandučeta, objašnjavaju novine “Virdžinija-Pilot”.

Ona je pretpostavljala da će neko jednostavno baciti pismo – koje nije imalo poštanske markice na sebi – nakon što ono stigne u poštu. Ali porodica je uskoro doživela iznenađenje života.

“Mo” je odgovorio, probuđujući emociju u tesno povezanoj porodici. Na pismu koje je “napisao” Mo, bila je i poštanska markica.

pas_pismo
“Ja sam u Raju za pse.  Igram se po ceo dan. Srećan sam. Hvala vam što ste moji prijatelji. Ja te av, av volim Luk”, pisalo je u pismu.

Meri,  koja u početku nije znala ko je napisao pismo, bila je srećna što je ponovo videla osmeh na licu svog sina.

Porodica Vestbruk bila je iznenađena, a ove reči mnogo su značile svim članovima!

“ Dobijanje ovog pisma podsetilo me je na dobrotu ljudi i koliko mali gest može zaista puno značiti”, napisala je ona. Ovo je  kako kaže objavila zbog Moa koji se nalazi u raju za pse, ali i za sve pažljive poštanske službenike svuda u svetu.

Novinari, “Virdžinijea- Pilot” rešili da istraži slučaj, te su indetifikovali poštansku službenicu “odgovornu” ta pisanje ovog pisma. Reč je o dvadesetpetogodišnjoj Zini Ovens iz pošte.

“Kada sam pročitala pismo osetila sam tugu u svom srcu” rekla je Ovensova novinarima i dodala da je trogodišnje dete izgubilo psa, a svaki put kada volite nekog i izgubite ga to  to boli.”