Deset najboljih rasa pasa za decu

Evo šta kažu stručnjaci, ovo su najbolje rase pasa za vaše dete…

1. Zlatni retriver
Nastao je u Engleskoj prvenstveno kao lovački pas. Izuzetno je inteligentan, miran i nikad neće napasti čoveka. Idealan kućni ljubimac jer je jako privržen gazdi i obožava decu.

2. Labrador retriver
Izvrstan lovački i istraživački pas. Dobro se slaže sa drugim psima i kućnim ljubimcima. U prisustvu dece izuzetno je strpljiv i umiljat. Pravi čovekov prijatelj zbog čega nije baš pogodan za psa čuvara.

3. Pudla
Inteligentan, privržen i miroljubiv pas. Poreklom je iz Nemačke, Francuske i Rusije. Izuzetno su inteligentne i uvek spremne da uče posebno kroz igru i zato su dobri partneri za igru deci.

4. Irski seter
Nastao je ukrštanjem španijela, pointera i engleskog setera. Vrlo je temperamentan, aktivan i uporan pas. Ova rasa je jako živahna i vesela tako da zahteva dosta šetnje. Veoma su privrženi gazdi, obožavaju decu, tako da su idealni za kućnog ljubimca.

5. Mađarska vižla
Srednje velik pas, sa vitkim i mišićavim telom.. Ako neko istovremeno traži porodičnog i lovačkog psa za njega je vižla pravi izbor. Prilagodljiva je, poslušna i ljubazna.

pas i beba4

6. Njufaundler
Pas koji je najsrećniji u blizini svog gospodara i veoma teško podnosi odvajanje. Svesni su svoje jačine, dobri su zaštitnici i izuzetno blage i poslušne naravi. Potrebno im je puno prostora, vrlo su jaki pa mala deca s njima ne mogu sama u šetnju.

7. Škotski ovčar – lesi
Jedna od najpoznatijih rasa pasa na svetu. Vrlo je inteligentan i druželjubljiv. Škotski ovčar je vrlo odan vlasniku i ponaša se zaštitnički, sa decom je posebno pažljiv. Potrebno mu je puno ljubavi.

8. Bul terijer
Ova rasa nastala je u Engleskoj ukrštanjem staroengleskog terijera i buldoga. Današnji bulterijer je pravi kućni pas, član porodice i veliki obožavalac dece. Jednom rečju – pas koji malo traži a mnogo daje.

9. Bigl
Pas za ljude koji žele malog ali aktivnog ljubimca. Bigl je veseo, simpatičan pas, i što je najvažnije jako voli decu.Voli lajati pa je to karakteristika koju bi vlasnici trebali prihvatiti.

10. Engleski buldog
Iako o ovom psu kruže strašne priče, on spada u top deset najboljih rasa pasa za porodice sa decom. Rasa je nastala u Engleskoj, gde je korišćena za borbu sa bikovima (odakle i ime). Buldog je hrabar, snažan i plemenit pas. Veran je svom gazdi i strpljiv u igri sa decom. Odličan je kućni pas.