Dečak iz Sirije poveo i psa: “Kako da ostavim psa kad ga volim?”

Kada je kao i stotine hiljada njegovih sunarodnika iz ratom zahvaćemog Damaska, u Siriji, krenuo u potragu za boljim životom, sedamnaestogodišnjidečak Aslan nije mogao da krene sam. Do sada je prevalio put od preko 500 kilometara a društvo mu sve vreme pravinjegov pas Rouz! Kada su ga novinari pitali zbog čega je sa sobom poveo ljubimca, dečak je odgovorio “Zato što ga volim!”.

Aslan je u izjavi za UNCHR-u koju je dao kada je stigao na grčko ostrvo Lezbos rekao da obožava svog psa i da mu je potreban. Nije mogao da ga ostavi u Damasku jer pas ne bi preživeo.

-Svi su mi govorili da ne mogu da ponesem psa, ali evo uspevam da se brinem i o sebi i o njemu. Za sada još uvek imam i hranu i vodu za psa. – rekao je Aslan.

Dečak na leđima nosi maleni ranac, a u rukama drži transporter u kojem pas spava.

-Uglavnom mi prilaze i pitaju me “Da li su sve tvoje stvari stale u taj mali ranac?”, odgovorim im “Da”. Onda me pitaju “I usudio si se da povedeš psa?”, a ja im opet kažem “Da”. Tada me uvek pitaju “Zašto?” a ja im objasnim da mi je pas potreban, da ga volim – rekao je Aslan.

Iz UNCHR-a kažu da su do sada viđali slične slučajeve. Iako je put do željene Zapadne Evrope opasan, mnogi ljudi ne žele da za sobom ostave ljubimce.

Izvor: Životinje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *