Dan u vrtiću za ljubimce 1.000 dinara

Obdaništa za kućne ljubimce odnedavno postoje i u Beogradu. Cena za ceo mesec oko 15.000. Usluga uključuje šetnju i obrok, pišu Večernje novosti.

 

Foto: Thinkstock
Foto: ThinkstockObdanište za kućne ljubimce, koje u svetu nije novina, kod nas postoji odnedavno, a osmišljeno je kao dnevni boravak za četvoronošce dok su njegovi vlasnici na poslu.

Kako ljubimci, čiji vlasnici rade, veći deo dana ne bi proveli sami, a vlasnici ne bi morali da razmišljaju da li će ih dočekati pokidane zavese i raskomadani delovi nameštaja, obdanište je rešenje.

– Zbog nedostatka vremena i preokupiranosti poslom, vlasnici ne mogu u potpunosti da im se posvete – kažu iz studija za pse “Koska all for dogs”. – Kod nas ih dovedu kad krenu na posao, a preuzmu ih kada se vraćaju. Za to vreme sa njima rade stručnjaci, druže se i socijalizuju. U toku dana organizovana je i jedna duža šetnja.

Osmočasovna briga o psu košta između 500 i 1.000 dinara, što znači da za ceo mesec treba da se izdvoji oko 15.000 dinara. O psima, dok su u vrtiću, brine ceo tim ljudi, od vaspitača do veterinara.

– Naša usluga uključuje i obrok, isključivo kuvani, a ukoliko vlasnici to ne žele, mogu da donesu i svoju hranu – kažu iz vrtića za pse “Doggy Daycare”. – Radimo i sa onim ljubimcima koji nisu socijalizovani, pa i sa onima koji ne vole druge pse. Posle vremena provedenog kod nas ubrzo postanu prijateljski raspoloženi. Obavezna su i dva sata šetnje, najčešće do Kalemegdana.

Iako, kako nam kažu zaposleni u vrtićima, potreba za ovakvom vrstom usluge postoji, jer u prestonici ima oko pola miliona vlasničkih pasa, glavni razlog zbog kojeg u Beogradu rade samo dva je – finansijski.

 

“ROĐENDAONICA” ZA PSE

Osim vrtića, još jedna u nizu pet frendli usluga je i “rođendaonica” za pse. U poslednje vreme nije retkost da vlasnici proslavljaju rođendane mezimaca, jer ih doživljavaju kao članove porodice.

– Za naše korisnike ova usluga je besplatna, a za ostale košta od 2.000 do 3.000 dinara. Torta i svećice su neizostavni, a u okviru igraonice postoje posebni delovi za goste vlasnika i za goste psa kojem se slavi rođendan – kažu u “Doggy Daycare”.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *