Da li želite da se na najbrži i najjeftiniji način rešite psećih dlaka, donosimo tri jednostavna trika

Svaki pas u porodicu unosi puno ljubavi, radosti, topline, ali i dlaka. Te male grozne nepoželjne dlake mogu tako lako da se zavuku svaki deo stana, garderobe, nameštaja, a najveći problem predstavljaju one na sedećim garniturama i tepisima posebno kada vam dolaze gotsi.

Da li želite da se na najbrži i najjeftiniji način rešite psećih dlaka, donosimo tri jednostavna trika

1. Brisač za prozore
Ova jednostavna spravica koju koristimo za pranje prozora u kući ili na automobilu može da vam posluži i kao sredstvo za uklanjanje dlaka s tepiha i kauča.

Cleaning floor using rag

Sve što treba da uradite jeste da gumenim delom brisača povlačite po površini, kao da perete prozore, ali kratkim potezima počev od rubova prema sredini. Guma na brisaču će sakupiti na gomilu i najmanje dlačice koje posle samo pokupite i bacite u kantu za smeće.

2. Gumene japanke
Pre nego što krenete sa čišćenjem, potražite svoju letnju obuću odnosno iz plakara izvucite gumene. Naime, ovaj mnogima omiljeni letnji rekvizit izvrstan je sakupljač dlaka kućnih ljubimaca. Prvo, operite i osušite japanke. Stavite ih na ruke i povlačite ih po platnenoj površini uprljanoj dlakama od psa.

Sakupite dlake na gomilu, pokupite ih prstima i bacite u kantu za smeće. Ako i nakon sakupljanja ostane pokoja dlačica pokvasite dlanove, pritisnite ih na površinu te brzim kružnim pokretima dlanom pređite preko tkanine. Ostatak dlačica će ostati zamotan na gomilici, pa gomilicu samo pokupite i bacite u smeće.

3. Gumene rukavice
Gumene rukavice koje koristimo za čišćenje doma, e neke domaćice i za prađe sudova osim što štite ruke i nokte od hemikalija, mogu da posluže i kao sredstvo za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca sa platnenih površina i tepiha.

Sve što treba da uradite jeste da navučete rukavice na ruke i malo čvršćim pritiskom i kratkim potezima sakupiti dlake na gomilu. Ako nakon sakupljanja ostane još pokoja sitna dlačica, lagano pokvasite rukavice, istresite ih te kružnim pokretima još jednom pređite peko površine.

Ako je vaš pas uprljao materijal na sedećoj garnituri ili nekoj drugoj platnenoj površini, napravite sami efikasno sredstvo za čišćenje tkanina.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *