Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Da li vaš pas voli vožnju automobilom?

Sigurno ste bezbroj pita čuli rečenicu: “Moj pas ne voli vožnju automobilom i vidno pokazuje uznemirenost kad god se vozi”. Na koji način mogu da ga naviknem na vožnju autom, ako je to uopšte moguće?

 

I zaista vesli broj pasa ne voli vožnju automobilom i inače na vožnju reaguju gotovo isto kao ljudi. Kada se uznemire, to čine ili zbog straha ili usled poremećaja centra za ravnotežu u malom mozgu, pa zbog toga povraćaju.

Pre svega, savetujemo vam strpljenje kako biste mu vreme u automobilu učinili prijatnim, ali i da biste istrajali u tome da ga naviknete na vožnju.

pas2222

Najvažnije od svega jeste da ne koristite silu i da pas sam uđe na zadnje sedište na koje ćete mu staviti prostirku. Psu će tako biti udobno i strah će odmah biti manji, ali u početku ga morate voziti samo na kratkim relacijama.

Ukoliko ovaj metod ne da rezultate, možete se konsultovati sa vašim veterinarom koji psu može prepisati lekove protiv kinetoze – bolesti putovanja. Baš kao i ljudi, posle uzimanja ovog leka kučići se umire, nisu razdražljivi, a biće sprečeno i povraćanje.