Da li vam smeta trafo stanica kada izvedete psa u Limanski park?

Pre pola godine u Limanskom parku u Novom Sadu otvoren je ograđen teren za istrčavanje pasa, koji je podeljen žicom za veće odnosno manje rase pasa. Za deo koji je predviđen za veće rase pasa, vlasnici nemaju prigovor, jer je površina veća, napravljen je poligon, pa čak su postavljene i klupe gde vlasnici mogu da sednu ukoliko su se umorili. Međuti, vlasnici manjih rasa nisu preterano zadovoljni delom koji je uređen za istrčavanje, pa često na “svoju ruku” uvode pse u deo za velike pse, mada je postavljena tabla na kojoj stoji, da ovo rade na sopstvenu odgovornost.

limanki pas1

 

naime, kako saznajemo od vlasnika manjih rasa pasa, prvenstveno im smeta što uveče ne mogu da dovode pse, jer taj deo nije osvetljen, u sredini terena se nalati trafo stanica, kada pada kiša puno je blata, a na toj površini najviše raste popino prase, koje je opasno. Takođe žale se što zaštitna ograda i nije neka preterana zaštita, jer su psi iskopali rupe, te slobodno mogu da porođu između ta dva prostora.

Novosađanka M.R. vlasnica dve pudle kaže za naš posrtal, da više ne dolazi u Limanki park, jer joj se ne dopada deo ograđen za male rade pasa.

– Od kada su ogradili taj deo za male rase, koji uopšte ne liči na teren za istrčavanje, mi smo stalno sad na livadici kod Filozofskog fakulteta, jer je mnogo lepše bez rupa bez ograde i blata, dolaze šetači sa kucama iz Limanskog i kažu nam da je tamo blato i da nema nikog – kaže ova Novosađanka i dodaje da je deo za velike pse mnogo sređeniji, ali da se ne usuđuje da tamo ulazi, jer je to ipak predviđeno za veklike rase pasa, pa ne zna da li bi došlo do nekog incidenta.

 

I Milica E. vlasnica mešanke kaže da ne vodi svog psa tamo na istrčavanje, jer je kada padne kiša puno blata, jer je uveče mrkli mrak, pa zato radije šeta svog psa na povocu.

Teren za istrčavanje pasa u Limanskom parku kod Mosta slobode, površine je 5.200 kvadrata, Postavljene su korpe za otpatke, kao i kese za odlaganje psećeg izmeta, šest rekvizita za igranje životinja, osam klupa i info-table. Ceo prostor se sastoji iz dve celine, za manje i za krupnije pse.

 

 

Teren za istrčavanje pasa u Limanskom parku kod Mosta slobode, površine je 5.200 kvadrata, Postavljene su korpe za otpatke, kao i kese za odlaganje psećeg izmeta, šest rekvizita za igranje životinja, osam klupa i info-table. Ceo prostor se sastoji iz dve celine, za manje i za krupnije pse. Ono o 8 klupa lično izbrojali samo dve u veliko prostoru, u malom sa trafostanicom, sami doneli klupu. Teren je neravan, neosvetljen, bez pravog uživanja u jer nema hlada. Mnogo je lepše biti u Limanskom parku u delu kod velikog vežbališta, i drugim travnatim prostorima. Ovaj deo predviđen za pse osim što su jadno uredili sa vratima koja ne funkcioniraju najbolje, žica nekvalitetna.

  Ostale površine namenjene istrčavanju pasa su deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *