Da li su maltezeri zahtevni psi?

Želite da kupite maltezera, ali ne znate baš puno o ovoj rasi. koliko su zdravi, izdržljivi i kako ih možete trenirati, pitanja su koja vas muće. Zato vam donosimo osnovne podatke o ovoj rasi. Maltezeri veoma dobro reaguju na trening, odnosno dresuru. Obožavaju da budu u centru pažnje. Takođe nisu isuviše zahtevni kada je u pitanju šetanje i igranje napolju. Ipak, obožavaju da se voze kolima kao i da se igraju, trče i šetaju na čistom vazduhu.

Časovi dresure ne treba da budu isuviše dugi. Maltezer lako uči i voli da pokaže ono što je naučio poslednje, kako bi dobio pohvalu- obavezno hvalite svog psa. Najbolja nagrada koju maltezer može da dobije jeste vreme koje provodi sa svojom porodicom i pažnja koju mu ona poklanja.

malteyer1

Zdravlje
Maltezer je veoma mali pas koji zbog svoje izrazito duge dlake zna da ima problema kada je vrlo toplo ili vlažno vreme. Vlasnici maltezera trebalo bi da vode računa koliko vremenski izlažu maltezera suncu, jer ovi psi veoma lako izgore.

Bolesti koje napadaju maltezera su uglavnom neurološkog porekla, mada ponekad imaju problema i sa zubima. Kako bi sprečili problem sa desnima i samim zubima, perite zube svom štencu dok je još veoma mlad. Veoma je lako navići ih na sve novo pa i na pranje zuba, jer su dosta prilagodljivi.
Redovni odlasci kod veterinara se podrazumevaju.

 

Ukoliko želite da imate jednog slatkog, pametnog i druželjubivog psa obratite se  Odgajivačnica Maltezera “De Kuntentizza of Ćirić”

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *