Da li psima smeta morska so?

Što ako vaš pas ne želi da se kupa u moru? Ne forsirajte ih jer ne vole baš svi psi plivanje. Naprotiv neke rase ne znaju da plivaju i boje se ulaska u more.Forsiranjem na to, samo pogoršavate situaciju.

Većina pasa poput svojih vlasnika osveženje od letnjih vrućina vrlo rado će potražiti na moru. Ipak, kako bi sve prošlo u najboljem redu upućujemo vam nekoliko generalnih pravila, 24sata.hr.

Toplotni udar i sunčanica

Kako pas ne bi doživeo toplotni udar ili dobio sunčanicu izbegavajte najveće vrućine odnosno psa na kupanje vodite rano ujutro ili posle 19  časova.

Ako ga vodite na kupanje u najtoplijem delu dana – zaštitite ga od sunca

Kako? Smestite se u hlad, delove tela koji nisu prekriveni dlakom namažite kremom za sunčanje sa što većim faktorom i naravno – što češće ga osvežavajte u moru. Uz sve navedeno psu uvek treba biti dostupna sveža voda.

Tuširanje nakon kupanja – da ili ne?

Opšte pravilo je da ne postoji jedno pravilo, jer nekim psima so smeta više, nekima manje, a nekima nimalo. Primetite li da pas na koži/dlaci ima oštećenja i da se pritom stalno češka savetujemo vam da ga istuširate običnom vodom, a po potrebi i šamponom.

Skoči li pas u luku gde se vezuju brodovi odnosno gde ima puno ulja obavezno ga istuširajte.

Pas nakon kupanja povraća i/ili ima meku stolicu?

Razloga za paniku nema jer najčešći uzrok je gutanje slane vode. U tom slučaju psa stavite na privremenu dijetu. Postepeno mu dajte običnu vodu, i izbegavajte poslastic neko vreme. Ako simptomi ne prođu za jedan dan obavezno ga odvedite veterinaru.

Šta ako pas ne želi da se kupa u moru?

Ne forsirajte ga jer ne vole svi psi plivanje. Naprotiv neke rase ne znaju da plivaju ili to čine manje uspešno od drugih. Forsiranjem i prisilnim kupanjem kod pasa možete izazvati anksioznost.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *