Da li pas sme da jede kokice?

Mnogi od nas vole da, posebno tokom šetnje da kupe kokice i da ih grickaju. Naravno tu je neizostavan pas, kao i kokice. I dok vi jedete kokice pas vas čežljivo gleda. Postavljate sebi pitanje “Može li pas da jede kokice?”

Na opštu radost i vaš i vašeg psa odgovor je Da! psi smeju da jedu ovu ukusnu užinu i naravno da dremaju dok mi uživamo u filmu.

Većina pasa voli kokice, ali kao i sa svom ostalom hranom pazite da umereno hranite vašeg psa. Većina kokica sadrži puno soli i putera, što izuzetno goji kako ljude tako i pse.

pas-jede-kokice

Kako biste sačuvali zdravlje i vaše i vašeg psa probajte kokice bez soli ili putera.

Naime, kokice bez soli i putera ne sadrže kalorije. To znači da vi možete pojesti veliku porciju vaše hrskave užine, a psu možete dati jednu do dve.

Iako kokice daju gomilu dijetetskih i nutritivnih prednosti za ljude, psi po tom pitanju nemaju iste benificije. U osnovi psa možete počastiti kokicama, ali nikako to ne treba da mu budu obrok.

Kokice zaista nisu hrana za pse, mada mogu da ih svare savršeno dobro.

Međutim, kokice mogu koristiti kada obučavate psa, odnosno umesto nagradice možete mu dati kokice.

Samo pazite nemojte psu davati kokice iz prodavnice jer u sebi sadrže gomilu konzervanasa i hemikalija.

Ako mu ih dajete, neka to onda bude iz kućne radinosti bez soli i putera ili ulja. Takođe je najbolje da se uverite da kokice dajete psa je potpuno vani i ne delimično jezgro. Kokice takođe nije baš dobro za manje ili igračaka rase jer može da se zaglavi na putu kroz njihov sistem za varenje. To bi takođe bilo dobro za početak svoje pse sa veoma malom količinom kokica, kao što neki mogu biti alergični na njega. Ako sledite ove osnovne smernice, međutim, vi i vaše štene bi trebalo da bude na kauču uživate u omiljenoj flick u sada vremenu (plus kokice)!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *