Da li je šnaucer pas za vas?

Patuljasti i srednji šnauceri vole da “pričaju”, neustrašivi su i obožavaju društvo.

Lako se dresiraju 

Šnauceri su inteligentni psi koje je lako dresirati. Imaju puno energije i vole da uče, pogotovo kad su u pitanju fizičke aktivnosti.

Vrlo su aktivni

Nemojte se iznenaditi ako vaš šnaucer po ceo dan jurca unaokolo ili traži izgubljenu kost u vrtu. Šnauceri su vrlo aktivni i vole trošiti višak energije koji imaju.

Malo se linjaju

Šnauceri ne gube puno dlake, što znači da nećete morati puno da usisavate. To ne znači da se nećete morati brinuti za dlaku svog ljubimca. Moraćete ga redovno šišati, trimovati i češljati.

snaucer1

Dobri su psi čuvari

Šnauceri su, kao što im samo ime kaže, maleni i srednji. Ali to ne znači da nisu srčani. Ti mali psi su vrlo hrabri i imaju moćan glas pa su odlični čuvari.

Terijeri inače nisu skloni društvu drugih pasa, ali šnauceri mrze biti sami. Šnauceri obožavaju društvo, bez obzira radi li se o ljudima ili psima. Dobro dresiran šnaucer biće savršen društveni pas, no ne puštajte ga u blizinu malih životinja poput mačaka ili glodara jer bi ih mogao pokušati napasti. To je karakteristika pasmine – uzgajana je za lov na sitne životinje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *