Da li je rotvajler savršen pas za vas

Iako su rotvajleri prilično poznata i prepoznatljiva rasa pasa možda neke stvari o njima ne znate. Oni mogu biti sjajni porodični psi, a mi vam predočavamo pet njihovih karakteristika zbog kojih mogu biti sjajna rasa za vas. Ukoliko vam baš svaka od njihovih karakteristika ide na ruku, onda budite sigurni da je rotvajler savršen pas za vas

Velika glava, mišićavo telo i prepoznatljiva crna boja su ono čega se prvo setimo kada nam neko pomene rotvajlere. Prilično su individualni, nekada znaju biti rezervisani, a nekada potpuno opušteni i blesavi. Sve zavisi od odgovarajućeg treninga i socijalizacije.

rotvajler

Ukoliko niste impulsivna osoba svideće vam se način na koji rešavaju probleme. Iako su masivni oni nisu pre svega čuvari, pa će prvo uzmaći i razmisliti, pre nego što reaguju.

Iako izuzetno vole svoje vlasnike nimalo im ne smeta da budu sami. Oni vole da imaju vreme samo za sebe, što ih čini idealnim za one ljude koji su preko dana na poslu i zauzeti su. Naravno to ne znači da ih treba ostaviti na lancu ceo dan.

Rotvajleri vole da rade, pa su zato često uposleni kao policijski psi i na sličnim mestima.

Ukoliko ste osoba koja voli fizičku aktivnost idealni su za vas. Lako se ugoje i potrebno im je i po nekoliko šetnji dnevno, a osim toga i aktivno provedeno vreme uz igračke. Sa druge strane, ukoliko smatrate da bi tebalo da provodite više vremena napolju ili da se više krećete možda je odličan podstrek za to da nabavite rotvajlera.

Jesmo li vas ubedili? Svakako razmislite o njima, sjajni su!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *