Pas za vas

Sve o psima na jednom mestu

Da li je oblačenje psa moda ili…

Vlasnici pasa imaju potpuno različita mišljenja o kada je reč o oblačenju pasa i dok su jedni totalno protiv toga i smatraju da psima nije potrebna nikakva odeća ni kao zaštita, a kamoli kao modni dodatak, pristalice oblačenja pasa reći će kako je to praktično, korisno i lepo.

Bilo, kako bilo, nekim psima u određenim situacijama garderoba je zaista potrebna:

– razni zdravstveni problemi kada to preporuči veterinar (psi koji su iz nekog razloga ostali bez dlake, psi koji imaju neku povredu koja mora biti zaštićena dok se ne izleči, stariji psi kojima je slaba cirkulacija

– neke rase pasa s kratkom dlakom posebno zimi

– patuljasti psi koji ne podnose dobro hladno vreme i drhte na ulici bez odelca

I šta god da mislili o obtome, ukoliko ćete svom ljubimcu kupovati ili sami šiti odeću imajte na umu da ona mora biti pre svega funkcionalna – da štiti psa od hladnoće, kiše ili snega; treba biti napravljena tako da može lako da se obuče i skine; mora da može da se pere; a uz sve to vaš pas bi trebalo u njoj da se oseća ugodno.

Često se mogu videti mali psi poput maltezera, čivava, jorkširskih terijera, pudli kako zimi nose kaputiće.

garderoba ya psa

To je zato što te rase ne podnose dobro hladne temperature i od hladnoće bi mogle da se razbole. Niski psi kao jazavčari čije je telo blizu tla ako se pokvase na kiši ili snegu teško se suše i mogu da se razbole pa je dobro da su u takvim uslovima zaštićeni odećom.

I izložbeni psi u kišnim ili snežnim vremenskim uslovima odećom štite lepu i negovanu dlaku od spoljnih oštećenja.

Šarena odelca

Mnogi vlasnici pasa muku muče kad im pas nakon šetnje po kiši i blatu ostavi tragove po kući. Za takve stvari postoje i cipelice ili čizmice.

Kad birate kabanicu obratite pažnju na kvalitetu i vrstu materijala da se ne dogodi da kabanica propušta vodu. Njena glavna funkcija je da pas ostane suv pod njom. Ukoliko imate velikog psa obavezno ga vodite sa sobom u prodavnicu da isproba kabanicu da ne biste kupili nešto što će mu biti malo i od čega neće biti koristi. Pas se možda u početku neće radovati novom odevnom predmetu, ali ako mislite da mu zaista treba kako bi ga zaštitio od kiše i hladnoće, budite uporni.

Specijaliziovane prodavnice sa odećom za pse, osim kabanica, kaputića, papučica i toplih džemperića nude i različite artikle koje vlasnici biraju svojim ljubimcima samo iz estetskih i modnih razloga, pa tako tu možete pronaći majičice, trenerke, pantalonoce, ali i nakit, kao i torbe za udobno nošenje malog ljubimca.