Da li je crni ruski terijer pas za vas?

Crni Ruski terijer je relativno mlada pasmina i spada u grupu: Pinčeri, šnauceri, molosi, švajcarski pastirski.

Crni Ruski terijer je jakog tela i uma jer mora da obavlja svoje dužnosti kao pouzdan pas čuvar i vojni pas. Ovo je veoma mišićav i veliki pas, sposoban da vuče težak teret. Glava i vrat su veliki – moćni.

Crni Ruski terijer je pouzdan, veoma inteligentan i hrabar pas, postavlja se zaštitnički. Veoma druželjubiv i nežan prema deci.

Jednom prigrljen u male Moskovske stanove, iz nećemo sad kojih razloga, uskoro je dobio nadimak: “Veliki pas za mali stan”. Naime, njegova skromna aktivnost u kući, intenzivna ali istovremeno nenametljiva potreba za blizinom i ljubavlju vlasnika i porodice kojoj pripada, kao i inteligentna smirenost u kući i van kuće, strpljivost sa decom, poslušnost i poučljivost, ali i samostalnost i samoinicijativnost u rešavanju opasnih i sumnjivih životnih situacija odbrane vlasinka i njegove imovine, a nadasve njegova nezahtevnost i prilagodljivost temperamentu i životnim navikama vlasnika osvojili su mnoge ljubitelje pasa koji su već imali brojna iskustva s drugim pasminama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *