Da li je agility sport za pudlu?

Pudle su inteligentni i energični psi. One vole da se igraju, da trče i veoma lako ih možete dresirati. Zato je agiliti po svim parametrima sport za pudle. Njima je zapravo agiliti igra. To je sreća kao kad dete pustite da se igra na dečjem igralištu.

Šta je agiliti? Agiliti je je sport u kojem učestvuju čovek i pas. Čovekov zadatak je da usmerava psa da prođe prepreke postavljene određenim redosledom. To je definicija u dvi rečenice a detaljnije možete pročitati u ovom tekstu.

Agiliti zahteva agilne pse sa puno energije i visokom inteligencijom kako bi lako naučili komande i savladali sve prepreke. Nismo još sreli pudlu koja nije inteligentna i koju je teško trenirati. S obzirom na to da im treba puno istrčavanja i traže nešto da im okupira misli, agiliti je izvrstan sport za njih. Veličina ovde nije bitna. Pudle svih veličina mogu da se bave agilitijem.

Da bi vaša pudla bila dobra u tom sportu morate imati dobru komunikaciju i povezanost. Ta povezanost se još više ojačava u tom sportu. Pudla će vrlo brzo uspeti da čita vaše signale i razumeće šta tražite od nje. Morate biti tim.

Ono što je veoma važno jeste i činjenica kada vidite entuzijazam i sreća u tim pudlećim slatkim očima. Osmeh na licu jer se nalazi na “dečjem igralištu”.

Foto: Poodleforum

Tu su naravno i takmičenja. S njima se lako zaraziti ukoliko vam se agiliti sviđa. Verujemo da ćete se brzo navuči kada doživite tu količinu radosti kod svog psa.

Pogledajte video sa najveće izložbe pasa i takmičenja u agiliti. Pobednica je mala presimpatična pudla.

Ikak, naglašavamo da nije svaka pudla za agility. Sve zavisi od karaktera, ali je ipak većina pudli spremna za zabavu. Probajte, ali ih nemojte terati ako vidite da pas ne uživa u tome.

Autor:vradma.mojweb.com.hr

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *