Da čovek ne poveruje: Ovo je Pikaso u psećem svetu

Neke od svojih slika već je prodao. Novac od prodaje, njegova vlasnica donira skloništima za napuštene životinje.

Ispravite nas ako nismo u pravu, ali nama se čini kako je pas Dager II najbolji slikar u psećem svetu.

Kako piše Mashable.com Dagger je zapravo penzionisani terapijski pas koji živi na Long Ajlendu. Pre nego je to postao prošao je obuku tokom koje je između ostalog naučio kako da otvara fioke i pronalazi predmete.

Karijera terapijskog psa nije dugo potrajala. Nakon što je “otpušten iz službe” udomila ga je slikarka Ivonne Dagger koja je njegov “talent” otkrila sasvim slučajno i naredbe koje je već znao modifikovala je kako bi mu omogućila da i on slika.

pas slikar

“Često je dolazio u moj studio i ležao pored mene, dok sam ja slikala. Jednog dana me gurkao njuškom. Kad sam ga pitala da li želi i on slikati počeo je mahati repom”, objašnjava Ivon.

Dagger već dugo nije terapijski pas, već isključivo ljubimac koji joj pomaže u stvaranju umetničkih dela. Naravno, sve boje kojima slika nisu otrovne. Neke od svojih slika već je prodao. Prikupljeni novac njegova vlasnica daruje skloništima za napuštene životinje.

Sve vas koji mislite da to nije ništa i da možete bolje pozivamo da umesto da u ruke uzmete kist i boje i krenete sa stvaranjem umetničkih dela.

https://www.youtube.com/watch?v=H-Y5mXghEeA

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *