Crno plameni gonič rakuna

Ovaj po prirodni srećan lovački pas može biti opušten, nežan i razigran – i čini odličnog partnera prilikom džogiranja.

Nosem na zemlji, on sam traži put do svog plena, pre svega rakuna ali i planinskih lavova, medveda, jelena i onda zaigra drugu igru kada pronađe pravi trag, igru lajanja. Od šest vrsta Goniča rakuna, Crno plameni gonič rakuna je najprepoznatljivija zbog svoje veličine i prepoznatljivih boja. Među lovcima, on je poznat po svom hladnom nosu; tj. sposobnosti da se pokupi i prati stari trag bez obzira koliko je slab.

 

g2

 

Zbog svog jakog lovačkog instinkta i specijalizovanih veština, Crno plameni gonič rakuna se smatra kao odličan porodični pas. Ipak, za ljude se dive njegovoj nezavisnoj prirodi i smislu za humor, on može biti odličan pratilac dok kod kuće je opušten, razigran i nežan.

Izdržljivost koja Crno plameneg goniča rakuna čine odličnim lovačkim psom, čini ga i odličnim partnerom za trčanje. On je podjednako zadovoljan i sa dobrim dnevnim šetnjama, pogotovo ako ima vremena da pronjuška okolo. Nakon toga, očekujte od njega da će legnuti i opustiti se, po mogućnstvu u vašem krilu. Ovaj pas obožava komfor.

Crno plameni gonič rakuna voli decu i uživa u igri sa njima. Oni se dobro slažu sa drugim psima i može čak postati prijatelj i sa mačkama ako ih upoznate na pravi način. Poseduju dobre osobine veštog psa čuvara, i verovatno će vas dubokim glasom obavestiti da se neko približava. Ovaj je dovoljno veliki da izgleda zastrašujuće, ali malo je verovatno da će nekoga da ugrize ili povredi.

Bitne informacije
Visina: 58 do 69 centimetara
Težina: 25 do 34 kilograma
Životni vek: 10 do 12 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *