Česapik retriver

Ovaj žilavi, inteligentni plivač je sjajan partner za aktivne vlasnike.

Česapik retriver je originalno nastao kao vodeni pas koji se koristi za lov na vodene ptice duž zaliva Česapik, Merilend.

Česapik retriver je prijateljski nastrojen, veseo i poslušan pas, mada mogu postati i veoma tvrdoglavi. Svojom snagom i inteligencijom, oni lako mogu da nadjačaju nespremnog vlasnika, ali iskusni vlasnici pasa koji im mogu pružiti strukturnu obuku i disciplinu koja im je potrebna, dobiće u Česapik retriveru pažljivoj i vrednog ljubimca.
Dnevne vežbe u obliku dugih šetlji ili mogućnosti da plivaju, zadovoljiće njegovu dnevnu potrebu za aktivnosti i osigurati da će biti miran u kući ili stanu.

Kao i svaki pas, Česapik retriveru je potrebna rana socijalizacija – izloženost različitim ljudima, mestima, prizorima i zvukovima. Čak i sa socijalizacijom, njegov temperament je takav da kada je i odrastao, nije previše prijateljski nastrojen prema strancima; uglavnom je rezervisan kada sretne nove ljude po prvi put.

 

česapiik

 

Ova karakteristika ga čini odličnim pas čuvarom, koji je veoma zaštitnički nastrojen prema vlasniku i imovini. Sa druge strane, neki Česapik retriveri mogu biti agresivni prema drugim psima. U oba slučaja, vaš Česapik retriver mora da nauči da sluša vaše komande kada je u pitanju interakcija sa drugim ljudima i životinjama.

Česapik retriveri imaju odličan odnos sa decom, ali on neće tolerisati njihovo eventualno maltretiranje. U većini slučajeva, ako mu se ne dopada na način na koji se ophode prema njemu, on će okrenuti i otići. Interakcija između male dece i bilo kog psa, treba uvek biti nadgledana od strane starije odgovorne osobe.

Sa pozitivnim pogledom na svet, pluš vašim rukovodstvom i obukom, ovaj ozbiljan, osetljiv i jake volje pas, postaće voljeni član vše porodice ukoliko se odlučite da je on pas za vas.

Bitne informacije
Visina: 53 do 66 centimetara
Težina: 25 do 36 kilograma
Životni vek: 10 do 12 godina

Author: Ljiljana

Trudimo se da naš portal bude ispunjen bogatim sadržajem o psima, kako bi vas o svemu u vezi sa njima informisali i ujedno vam pomogli da svaki dan naučite nešto novo. Želite da imate psa ili već imate psa? Na pravom ste mestu!

Share This Post On
468 ad

1 Comment

  1. Moj mužjak je prvi Chesapeake retriver u Srbiji, a još uvek nema kod nas osim moje ženke i njene štence

    Post a Reply

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *