Da li je bulmastif pas za vas?

Često nazivan „tihim čuvarem“, ova rasa je toliko ležerna i zrela u svom ponašanju da predstavlja sjajnog psa za čuvanje u stanu ili kući.

Velike i snažne građe, Bulmastif ima zastrašujući izgled koji odvraća sve potencijalne napadače ili uljeze u vaš dom. On je odlučan zaštitnik svog doma i vlasnika, i divan porodični prijatelj ostatak vremena.

Kada je dobro obučen i dobro socijalizovan, Bulmastif je uveren, pouzdan i plemenit pas, koji svojim ponašanjem osvetla obraz svim psima u celini.

Uprkos svojoj veličini, Bulmastif nije visoko energetski pas. Nekoliko kratkih šetnji ili malo igranja biće dovoljno kako bi zadovoljili njegove dnevne potrebe. Dovoljno je zreo da udobno živi u stanu ili kući, dok god dobija svoje potrebne dnevne aktivnosti.

 

Bullmastiff_600x390

 

Naravno, štenci će imati više energije nego odrasli pas, ali i oni će se skrasiti i smiriti do svoje druge godine života. Zato što je Bulmastif nisko energični pas ne znači i da je lenj. Ova rasa se posebno ističe u sportovima za pse kao što su takmičenja u agilnosti, poslušnosti i praćenju. Bulmastif je i odličan terapeutski pas zahvaljujući svojoj mirnoj prirodi i komičnom izražavanju.

Kada je reč o obuci, on je nezavistan mislilac. Prilikom obuke budite čvrsti, pravični i dosledni i on će vas gledati kao lidera i glavu porodice. Ako mu popuštate prilikom obuke on će uskoro preuzeti glavnu reč, tako da ne dozvolite da se to desi.

Rana socijalizacija – izloženost drugim ljudima, situacijama, zvucima i iskustvima – je od suštinskog značaja.

Bulmastif se odlično slažu sa decom i pokazuju neverovatno strpljenje sa njima. Međutim, njihova veličina može biti ogromna za malu decu. Ipak imajte na umu, da niti jednog psa ne treba ostaviti bez nadzora kada se nalazi u društvu sa malom decom.

Bitne informacije
Visina: 61 do 68 centimetara
Težina: 45 do 59 kilograma
Životni vek: 8 do 10 godina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *